Krispiga pumpakärnor från hel pumpa

Minska ditt matsvinn genom att ta tillvara alla delar av pumpan!

Generation Waste -minskat matsvinn
Verktyg och utbildning för minskat matsvinn, Generation Waste
Tillagningstid: 10 min
Förberedelsetid: 15 min

Ingredienser

portioner
  • 1 Pumpakärnor från hel pumpa
  • 1 l Vatten
  • 2 msk Salt
  • 2 msk Rapsolja

Gör så här

    1. Dela pumpan och plocka ut kärnorna, sitter de hårt fast använd en sked och skrapa loss dem. Spara innanmätet till soppa.
    2. Koka kärnorna i saltat vatten ca 3 min. Använd en visp för att plocka bort pumpakött samtidigt som du kokar kärnorna. Sila av vattnet.
    3. Blanda kärnorna med rapsolja och rosta dem i ugnen på 170–180°C i ca 20 min. Glöm inte att sänka fläkten om du använder en professionell restaurangugn.

Kommentar från författaren

Tips! Krydda gärna era pumpakärnor innan ni rostar dem. Testa paprika, curry eller varför inte kanel!


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Receptkommentarer

Medelbetyg:
(1)

The boiling part makes it even better !