
Krispiga pumpakärnor från hel pumpa
Minska ditt matsvinn genom att ta tillvara alla delar av pumpan!
Tillagningstid:
10 min
Förberedelsetid:
15 min
Ingredienser
portioner
- 1 Pumpakärnor från hel pumpa
- 1 l Vatten
- 2 msk Salt
- 2 msk Rapsolja
Gör så här
- Dela pumpan och plocka ut kärnorna, sitter de hårt fast använd en sked och skrapa loss dem. Spara innanmätet till soppa.
- Koka kärnorna i saltat vatten ca 3 min. Använd en visp för att plocka bort pumpakött samtidigt som du kokar kärnorna. Sila av vattnet.
- Blanda kärnorna med rapsolja och rosta dem i ugnen på 170–180°C i ca 20 min. Glöm inte att sänka fläkten om du använder en professionell restaurangugn.
Kommentar från författaren
Tips! Krydda gärna era pumpakärnor innan ni rostar dem. Testa paprika, curry eller varför inte kanel!
Receptkommentarer
The boiling part makes it even better !