Generation Waste -minskat matsvinn

Verktyg och utbildning för minskat matsvinn, Generation Waste, Göteborg/ Stockholm

Hej, vi är Generation Waste, ett företaget som hjälper kommuner och restaurangverksamheter med att minska sitt matsvinn och kostnadseffektiviserar sina verksamheter!

Generation Waste har kontor i Göteborg och Stockholm men arbetar över hela landet. Vi samarbetar med flera kommuner från norr till söder, öst till väst.

Vill ni bli bättre på att ta hand om ert matsvinn, behöver ni ny inspiration, utveckla ert kommunikativa arbete med gäst eller få fler svinnsmarta tips på hur man kan arbeta i praktiken.? Då hjälper vi er, vi är proffs på matsvinn och hållbarhetsarbete kopplat till det mesta som sker i ett kök!

Kommuner och privata verksamheter välkomnas att använda vårt smarta mätverktyg och ta del av våra klimatsmarta utbildningar.

Om min arbetsplats

Hej!
Vårt arbete fokuserar på mat, därför har vi en matstudio i både Göteborg och i Stockholm. Här provlagar vi rätter och gör inspirationsfilmer. Vi håller online utbildningar och webbinar för små och stora sällskap. Men även fysiska kurser, workshops, möten och middagar för mindre sällskap.

Vi har tagit fram ett digitalt mätverktyg, en applikation, som restaurangpersonalen använder för att enkelt kunna registrera sitt matsvinn. I verktyget får de reda på hur mycket matsvinnet kostat dem samt vilken klimatpåverkan det har. Tillsammans med appen har vi hållbarhetsutbildningar avsedda för restaurangpersonal, arbetsledare och chefer. Vi erbjuder således stöd i ett hållbarhetsarbete som fungerar i praktiken och profilerar verksamheten på riktigt, inte bara på pappret.

Vår mission är att inspirera er att arbeta för minskat matsvinn varje dag. Vår vision är att ni mäter matsvinn varje dag!
Varje termin erbjuder vi därför minst ett kostnadsfritt matsvinns relaterat webbinar där vi bjuder in dig att delta och inspireras online. Anmäl dig på hemsida och håll utkik på LinkedIn eller Instagram.
Varje vecka kan du lära dig svinnsmarta matlagningsmetoder via våra kortfilmer, reels, på Instagram @generationwaste_matsvinn

Vi är:
Daniel Oddhammar, VD och grundare. Kock, f.d krögare samt tidigare utbildare inom YRGO Köksmästareutbildning.
Lina Andersson Fasth, utbildningsledare och utbildare. Yrkeslärare, måltidsutvecklare och måltidspedagog
Magnus Naess, utbildare och menyskapare. Kock och vego-profil med stort hållbarhetsfokus
Alexander Kostovski, försäljningsansvarig. Tidigare krögare, restaurangchef och kock.
Anjali Nairarun, kommunikatör och ansvarig för sociala medier, foto, film och webb.

Vilka utmaningar ser vi gällande arbetet med hållbarhet?
Att få med alla på tåget, samt våga arbeta långsiktigt. Resultatet av ett väl fungerande hållbarhetsarbete sker inte över en natt. För att ställa om behöver vi förändra vårt beteende. Vi människor behöver förstå varför och det tar ibland lite tid att komma ur gamla vanor och rutiner. Men vi på Generation Waste finns till för att ni ska lyckas uppnå både hälso-, klimat- och ekonomiska mål.

Våra matsedlar och menyer

Vi delar våra svinnsmarta recept här på Friskmat och hjälper gärna er att ta fram strategier för svinnsmarta menyer.
Kontakt: Lina@generationwaste.com

Länk till min arbetsplats

https://www.generationwaste.com

Publicerade recept

Bilder från verksamheten