Rostad pumpasoppa

Eftersom det är lite arbete med att ta tillvara på en pumpa har vi gjort ett mycket enkelt men fantastiskt gott recept på pumpa soppa

Generation Waste -minskat matsvinn
Verktyg och utbildning för minskat matsvinn, Generation Waste
Tillagningstid: 20 min
Förberedelsetid: 15 min

Ingredienser

portioner
  • 800 g Pumpa
  • 2 msk Rapsolja
  • 2 st Vitlök, solo
  • 1 st Gul lök
  • 4 msk Tomatpuré
  • 400 g Krossade tomater
  • 400 g kokosgrädde 24%
  • 800 g Vatten
  • 2 tsk Sambal oelek
  • Salt, vinäger/ citron/ lime, Efter smak
  • 200 g Röda linser, eller vita bönor, För ökad näringstäthet

Gör så här

    1. Skala och skär pumpan i fina bitar.
    2. Rosta pumpa i rapsolja på 180–200°C i ca 10–15 min tillsammans med två solo vitlökar, en stor gul lök och fyra matskedar tomatpuré. Ta ut plåten och lägg över allt från plåten i en kastrull.
    3. Tillsätt 400g krossade tomater, 400g kokosgrädde och 800g vatten. Tillsätt salt och två teskedar sambal oelek.
    4. Mixa soppan slät. Smaka av soppan med svartpeppar, syra från vit vinsvinäger, citron eller lime.
    5. Servera som förrätt med rostad eller syltad pumpa och toppa med krispiga pumpakärnor.
    6. Tillsätta 200g röda linser, eller 200g mixade vita bönor i soppan om den serveras till lunch och/eller behöver proteinberikas.

Kommentar från författaren

Tips! Serveras soppan till lunch öka då näringstätheten i soppan och mättnadskänslan hos gästen genom att tillsätta baljväxter så som röda linser eller vita bönor. Mixa soppan slät för bäst resultat.


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Receptkommentarer

Inga kommentarer