
Rostad pumpasoppa
Eftersom det är lite arbete med att ta tillvara på en pumpa har vi gjort ett mycket enkelt men fantastiskt gott recept på pumpa soppa
Tillagningstid:
20 min
Förberedelsetid:
15 min
Ingredienser
portioner
- 800 g Pumpa
- 2 msk Rapsolja
- 2 st Vitlök, solo
- 1 st Gul lök
- 4 msk Tomatpuré
- 400 g Krossade tomater
- 400 g kokosgrädde 24%
- 800 g Vatten
- 2 tsk Sambal oelek
- Salt, vinäger/ citron/ lime, Efter smak
- 200 g Röda linser, eller vita bönor, För ökad näringstäthet
Gör så här
- Skala och skär pumpan i fina bitar.
- Rosta pumpa i rapsolja på 180–200°C i ca 10–15 min tillsammans med två solo vitlökar, en stor gul lök och fyra matskedar tomatpuré. Ta ut plåten och lägg över allt från plåten i en kastrull.
- Tillsätt 400g krossade tomater, 400g kokosgrädde och 800g vatten. Tillsätt salt och två teskedar sambal oelek.
- Mixa soppan slät. Smaka av soppan med svartpeppar, syra från vit vinsvinäger, citron eller lime.
- Servera som förrätt med rostad eller syltad pumpa och toppa med krispiga pumpakärnor.
- Tillsätta 200g röda linser, eller 200g mixade vita bönor i soppan om den serveras till lunch och/eller behöver proteinberikas.
Kommentar från författaren
Tips! Serveras soppan till lunch öka då näringstätheten i soppan och mättnadskänslan hos gästen genom att tillsätta baljväxter så som röda linser eller vita bönor. Mixa soppan slät för bäst resultat.
Receptkommentarer
Inga kommentarer