Rostad pumpasallad

En härlig pumpasallad som kan serveras för sig, på buffe eller som tillbehör.

Generation Waste -minskat matsvinn
Verktyg och utbildning för minskat matsvinn, Generation Waste
Tillagningstid: 15 min
Förberedelsetid: 30 min

Ingredienser

portioner
  • 800 g Pumpa
  • 31/3 msk Rapsolja
  • salt & peppar
  • 3 dl Crème fraiche
  • 1 st Lime
  • 1 tsk Honung

Gör så här

    1. Skala och skär pumpan i fina bitar. Blanda pumpabitaran med rapsolja och salta.
    2. Rosta pumpan på 180-200°C i ca 10-15 min. Låt pumpan svalna och placera den på ett salladsfat med andra salladstillbehör.
    3. Toppa med rostade pumpakärnor, nymald svartpeppar, lite olivolja och en skvätt vinäger. Eller servera gärna med vispad crème fraiche smaksatt med honung, limezest och saft.
    4. Vispa crème fraiche, tillsätt, limeskal från en hel lime och saft från en halv lime, smaksätt med honung och salt.

Kommentar från författaren

Tips! Rosta gärna pumpan med lite honung, men var då beredd på att sänka temperaturen eller korta ner tiden så du inte bränner pumpan.

Näringsberäkning
  • Energi: 692.01 kJ
  • Kolhydrater: 5.32 g
  • Protein: 1.5 g
  • Fett: 15.28 g
Visa fullständig lista


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Näringsberäkning

  • Energimängd
    kJ
    692.01 kJ
    kcal
    165.22 kcal
  • Energiinnehåll
    Kolhydrater
    5.32 g
    Protein
    1.5 g
    Fett
    15.28 g
    Mättat fett
    7.08 g
    Enkelomättat fett
    5.45 g
    Fleromättat fett
    1.52 g
    Fibrer
    1.36 g
    Salt
    0.02 g
    Sockerarter
    3.7 g
    Järn
    0.67 mg
    Folat
    19.88 µg
  • Vitaminer
    B12
    0.05 µg
    C-vitamin
    7.22 mg
    D-vitamin
    0.07 µg
  • Omega 3
    EPA
    0 g
    DHA
    0 g

Receptkommentarer

Inga kommentarer