Kycklinglevermousse

Ett gott mellanmål att lägga på smörgåsen

Pernilla Sjöberg
Måltidsutvecklare, Måltidsavdelningen, Eslövs kommun
Tillagningstid: 30 min
Förberedelsetid: 30 min
  • Sjukhus (A-kost) , 
  • Äldreboende , 
  • Hemtjänst , 
  • Buffé , 
  • Frukost , 
  • Såser & röror , 
  • Tillbehör , 
  • Energiberikat (E-kost)
  • Allergener: 
  • Laktos , 
  • Mjölkprotein

Ingredienser

portioner
  • 500 g rå kycklinglever
  • 37.5 g gul lök, hackad
  • 2.5 g vitlök, hackad
  • 12.5 g margarin
  • 125 g smör 80% fett
  • 2.5 g salt
  • 69 g vispgrädde

Gör så här

    1. Stek lever, lök, vitlök och timjan i smör i en stor stekpanna. Levern ska var lite rosa inuti.
    2. Lägg lever och lök i en matberedare. Tillsätt salt, peppar, smör och ev. konjak som extra smaksättare. Mixa till en slät mousse.
    3. Tillsätt grädden och mixa moussen fluffig.
    4. Häll smeten i formar. Låt stelna i kylen. Hållbar i kylen 4-5 dagar. Går att frysa.

Dietanpassningar

Innehåller Laktos och Mjölkprotein


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Receptkommentarer

Inga kommentarer