Bild saknas

En saftig och god limpa gjord på fisk . Servera med dillsås och varm eller kall potatis.

Sussie Lindgren
Kock, Pinnhagens förskola
Tillagningstid: 1 tim 40 min
Förberedelsetid: 45 min
  • Allergener: 
  • Fisk

Ingredienser

portioner
  • 3.7 kg laxfärs
  • 1 kg zucchini eller aubergine, grovriven
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk vitlökspulver
  • g Salt och peppar efter smak
  • 1 kg morötter, rivna
  • 1 dl Maizena
  • 3 l mellanmjölk till sås
  • 4 msk Dill
  • g salt och peppar efter smak
  • 3.5 kg Potatis Ekologisk

Gör så här

    1. Riv morötter och de andra grönsakerna dagen före och salta.
    2. Dag 2: Blanda allt i ett bleck och tillsätt Maizena . Blanda väl.
    3. Forma till limpor på ett smort stekbleck.
    4. Stek i ugnen på 150 grader ca 35-40 min.
    5. Koka upp mjölk till såsen, dill kan man ta efter vad man vill ha i smak reda av med maizena till bra konsistens
    6. Koka potatis , den potatis som man har hemma , och helst ekologisk

Kommentar från författaren

Det här receptet fick jag av en kollega och här på min förskola gick det hem hos både barn och vuxna .
Det går bra att använda andra sorters grönsaker och servera med potatis och en god sallad.

Dietanpassningar

Innehåller Fisk


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Servering och upplägg

Servera med rivna morötter eller ärtor och kokt potatis

Receptkommentarer

Inga kommentarer