Laxfärslimpa med dillsås och potatis
En saftig och god limpa gjord på fisk . Servera med dillsås och varm eller kall potatis.
Tillagningstid:
1 tim
40 min
Förberedelsetid:
45 min
- Allergener:
- Fisk
Ingredienser
portioner
- 3.7 kg laxfärs
- 1 kg zucchini eller aubergine, grovriven
- 1 msk paprikapulver
- 1 msk vitlökspulver
- g Salt och peppar efter smak
- 1 kg morötter, rivna
- 1 dl Maizena
- 3 l mellanmjölk till sås
- 4 msk Dill
- g salt och peppar efter smak
- 3.5 kg Potatis Ekologisk
Gör så här
- Riv morötter och de andra grönsakerna dagen före och salta.
- Dag 2: Blanda allt i ett bleck och tillsätt Maizena . Blanda väl.
- Forma till limpor på ett smort stekbleck.
- Stek i ugnen på 150 grader ca 35-40 min.
- Koka upp mjölk till såsen, dill kan man ta efter vad man vill ha i smak reda av med maizena till bra konsistens
- Koka potatis , den potatis som man har hemma , och helst ekologisk
Kommentar från författaren
Det här receptet fick jag av en kollega och här på min förskola gick det hem hos både barn och vuxna .
Det går bra att använda andra sorters grönsaker och servera med potatis och en god sallad.
Dietanpassningar
Innehåller Fisk
Receptkommentarer
Inga kommentarer