Makaronipudding med rökt kalkon och broccoli

En krämig god makaronipudding som passar för både lunch och till mellanmål.

Martin Österbrand
Kökschef, Saluhall Lokalen Alingsås och mitt företag Kitchen of Martin
Tillagningstid: 45 min
Förberedelsetid: 45 min
  • Allergener: 
  • Gluten , 
  • Laktos , 
  • Mjölkprotein , 
  • Ägg

Ingredienser

portioner
  • 3 kg makaroner
  • 30 st ägg
  • 2 l mellanmjölk
  • 2 l vispgrädde
  • 1.5 kg kalkon, rökt och strimlad
  • 2 kg broccoli, fryst
  • 500 g mozzarella, riven

Gör så här

    1. Koka klart makaronerna.
    2. Gör äggstanning genom att vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar. Dela broccolin till mindre bitar och krama ur vätska.
    3. Blanda makronerna, strimlad kalkon och broccoli och häll över äggstanningen så att det täcker.
    4. Toppa med riven ost. Kör i ugnen på 160 grader med 10% ånga i ca 40 minuter tills att puddingen är klar.
Näringsberäkning
  • Energi: 2 613.4 kJ
  • Kolhydrater: 59.34 g
  • Protein: 30.5 g
  • Fett: 28.41 g
Visa fullständig lista

Dietanpassningar

Innehåller Gluten, Laktos, Mjölkprotein och Ägg

Utan Gluten: Glutenfri pasta

Utan Laktos: Ersätt med imat

Utan Mjölkprotein: Ersätt med imat

Utan Ägg: Gör en stuvning/sås på kalkon, broccoli som sedan blandas med pastan och gratineras av med den rivna osten


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Näringsberäkning

  • Energimängd
    kJ
    2 613.4 kJ
    kcal
    624.45 kcal
  • Energiinnehåll
    Kolhydrater
    59.34 g
    Protein
    30.5 g
    Fett
    28.41 g
    Mättat fett
    16 g
    Enkelomättat fett
    7.6 g
    Fleromättat fett
    1.77 g
    Fibrer
    4.33 g
    Salt
    0.4 g
    Sockerarter
    5.41 g
    Järn
    2.38 mg
    Folat
    107.78 µg
  • Vitaminer
    B12
    1.65 µg
    C-vitamin
    40.01 mg
    D-vitamin
    2.19 µg
  • Omega 3
    EPA
    0 g
    DHA
    0.04 g

Receptkommentarer

Inga kommentarer