Makaronipudding med rökt kalkon och broccoli
En krämig god makaronipudding som passar för både lunch och till mellanmål.
- Allergener:
- Gluten ,
- Laktos ,
- Mjölkprotein ,
- Ägg
Ingredienser
- 3 kg makaroner
- 30 st ägg
- 2 l mellanmjölk
- 2 l vispgrädde
- 1.5 kg kalkon, rökt och strimlad
- 2 kg broccoli, fryst
- 500 g mozzarella, riven
Gör så här
- Koka klart makaronerna.
- Gör äggstanning genom att vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar. Dela broccolin till mindre bitar och krama ur vätska.
- Blanda makronerna, strimlad kalkon och broccoli och häll över äggstanningen så att det täcker.
- Toppa med riven ost. Kör i ugnen på 160 grader med 10% ånga i ca 40 minuter tills att puddingen är klar.
- Näringsberäkning
- Energi: 2 613.4 kJ
- Kolhydrater: 59.34 g
- Protein: 30.5 g
- Fett: 28.41 g
- Visa fullständig lista
Dietanpassningar
Innehåller Gluten, Laktos, Mjölkprotein och Ägg
Utan Gluten: Glutenfri pasta
Utan Laktos: Ersätt med imat
Utan Mjölkprotein: Ersätt med imat
Utan Ägg: Gör en stuvning/sås på kalkon, broccoli som sedan blandas med pastan och gratineras av med den rivna osten
Receptkommentarer
Inga kommentarer