Traditionella smaker i ny tappning och med mycket näring för en riktigt bra start på dagen.
Tillagningstid:
20 min
Förberedelsetid:
10 min
- Allergener:
- Gluten ,
- Laktos ,
- Mjölkprotein ,
- Ägg
Ingredienser
portioner
- 2 dl vetemjöl
- 11/2 dl grahamsmjöl
- 1 dl havregryn
- 1 tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- 5 st ägg
- 31/3 msk rapsolja, eller olivolja
- 11/2 dl naturell yoghurt, eller fil
Gör så här
- Sätt på ugnen på 200 grader.
- Ställ ut muffinsformar på en plåt. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke.
- Tillsätt olja, ägg, yoghurt och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Fördela degen i formarna. Fyll upp till ca ¾ av formarna.
- Tryck i fyllning i varje muffins.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Kommentar från författaren
Förslag på fyllningar:
- Strimlad skinka och riven ost
- Fetaost, soltorkad tomat och basilika
- Hackad spenat och mozzarella
- Näringsberäkning
Det saknas värden för flera ingredienser
- Energi: 756.58 kJ
- Kolhydrater: 18 g
- Protein: 6.33 g
- Fett: 8.84 g
- Visa fullständig lista
Dietanpassningar
Innehåller Gluten, Laktos, Mjölkprotein och Ägg
Receptkommentarer
Inga kommentarer