Morotsoppa med sting

Krämig och smakrik morotssoppa som passar de flesta. Styrkan avgör man själv genom att justera currypastan.

Carina Sjölander
Kock, Måbärsstigen 39
Tillagningstid: 45 min
Förberedelsetid: 30 min
  • Förskola , 
  • Grundskola , 
  • Gymnasieskola , 
  • Sjukhus (A-kost) , 
  • Äldreboende , 
  • Hemtjänst , 
  • Huvudrätt , 
  • Lunch , 
  • Middag , 
  • Vegetarisk , 
  • Vegansk

Ingredienser

portioner
  • 8 kg morot, grovriven
  • 2 kg gul lök, hackad
  • 1 st vitlök, hel, pressad
  • 4 st röd peppar, färsk hackad
  • 31/3 msk ingefära, färsk riven
  • 15 l vatten
  • 2 dl grönsaksbuljong, pulver
  • 8 l kokosmjölk
  • g salt och peppar efter smak
  • 1 dl grön currypasta efter smak

Gör så här

    1. Stek gul lök med vitlök, ingefära och röd peppar tills det blivit mjukt.
    2. Lägg i de grovrivna morötterna och låt de stekas med lökblandningen ca 10 min.
    3. Lägg i vatten och buljongpulver och låt detta koka upp låt det sedan koka tills morötterna är mjuka.
    4. Mixa tills det blir slätt.
    5. Häll i kokosmjölken och låt det koka upp.
    6. Tillsätt salt, peppar samt currypastan efter smak (tänk på att olika currypastor är olika starka).
    7. Låt det koka upp och servera gärna med olika toppingar (krutonger, pasta, keso rostade pumpafrön mm).

Kommentar från författaren

Jag hittade det här receptet i en broschyr från ICA. Sen har jag gjort om det lite för att passa vår verksamhet. Här gillar både barn och personal denna sopp. Många här är vana att äta stark mat då jag jobbar på en mångkulturell förskola.


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Krav på utrustning

vanlig köksutrustning funkar bra.

Receptkommentarer

Inga kommentarer