Nötkorv med pepparrotssås och kokt potatis
Korv med pepparrotssås är ju en riktigt bra kombination.
Tillagningstid:
45 min
Förberedelsetid:
45 min
- Allergener:
- Laktos ,
- Mjölkprotein
Ingredienser
portioner
- 5 kg nötkorv
- 6 kg potatis
- 1 dl pepparrot
- 1 l vispgrädde
- 2 l vatten
- 2 dl majsstärkelse
- 3 dl grönsaksbuljong (pasta)
Gör så här
- Koka en vit grundsås på vatten och grädden,. Red av med maizena och smaka av med pepparrot, salt och vitpeppar.
- Fördela den skivade nötkorven på bleck och ånga den i ugnen på 100 grader i ca 15 min. Slå såsen över korven och kör ytterligare 5 minuter i ugnen.
- Koka potatis.
Dietanpassningar
Innehåller Laktos och Mjölkprotein
Utan Laktos: Ersätt med laktosfritt
Utan Mjölkprotein: Ersätt med Imat
Receptkommentarer
Inga kommentarer