Nötkorv med pepparrotssås och kokt potatis

Korv med pepparrotssås är ju en riktigt bra kombination.

Martin Österbrand
Kökschef, Saluhall Lokalen Alingsås och mitt företag Kitchen of Martin
Tillagningstid: 45 min
Förberedelsetid: 45 min
  • Allergener: 
  • Laktos , 
  • Mjölkprotein

Ingredienser

portioner
  • 5 kg nötkorv
  • 6 kg potatis
  • 1 dl pepparrot
  • 1 l vispgrädde
  • 2 l vatten
  • 2 dl majsstärkelse
  • 3 dl grönsaksbuljong (pasta)

Gör så här

    1. Koka en vit grundsås på vatten och grädden,. Red av med maizena och smaka av med pepparrot, salt och vitpeppar.
    2. Fördela den skivade nötkorven på bleck och ånga den i ugnen på 100 grader i ca 15 min. Slå såsen över korven och kör ytterligare 5 minuter i ugnen.
    3. Koka potatis.

Dietanpassningar

Innehåller Laktos och Mjölkprotein

Utan Laktos: Ersätt med laktosfritt

Utan Mjölkprotein: Ersätt med Imat


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Receptkommentarer

Inga kommentarer