Örtvete med frasig fisk och rödbetsmajonnäs

En härlig fiskrätt med en färgglad sås som får barnen att vakna till vid bordet.

Martin Österbrand
Kökschef, Saluhall Lokalen Alingsås och mitt företag Kitchen of Martin
Tillagningstid: 1 tim
Förberedelsetid: 2 tim
  • Allergener: 
  • Fisk , 
  • Gluten , 
  • Laktos , 
  • Mjölkprotein , 
  • Senap , 
  • Ägg

Ingredienser

portioner
  • 500 g rödbetor
  • 3 st ägg
  • 6 dl rapsolja
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 2 msk dijonsenap
  • 100 g persilja, fryst
  • 2 dl basilikapasta
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 5 dl olivolja
  • 150 g panko, Går även bra att ta tillvara på egengjort ströbröd
  • 200 g riven ost
  • 1 kg sejfile
  • 400 kg matvete
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här

  • Rödbetsmajonnäs (Dag 1)

    1. Lägg de oskalade rödbetorna på ett bleck. Ringla lite kallpressad rapsolja över dem och salta rikligt.
    2. Baka betorna på 180-190 grader i ca 1 timme.
    3. När betorna är färdiga så låt dem svalna tillräckligt så att det går att hålla i dem när du skalar dem.
    4. Mixa rödbetorna till en slät puré.
    5. Knäck äggen i en matberedare.
    6. Tillsätt dijonsenap, äppelcidervinäger och lite salt.
    7. Mixa och häll ner rapsolja i en jämn och fin stråle.
    8. Se till att du får en fast och fin majonnäs, med hög syra. Smaka av med salt och peppar
    9. Blanda majonnäsen med rödbetspurén som svalnat. Smaka av.
  • Frasig fisk

    1. Fördela det smaksatta ströbrödet över fisken. Ringla lite extra olivolja över fisken.
    2. Kör fisken på 200 grader tills den har en innertemp på 52 grader.
    3. Lägg fisken på smorda bleck och salta.
    4. Mixa olivolja, vitlök och persilja.
    5. Ta undan hälften av örtoljan och lägg det i en bunke.
    6. Den resterande oljan mixar du med basilikan. Häll upp riven ost och pankoströbröd i ett bleck och häll över oljan. Massera in oljan i ströbrödet.
  • Örtvete

    1. Koka matvete enligt förpackningens instruktioner.
    2. Smaksätt med persiljeolja, salt och peppar.

Dietanpassningar

Innehåller Fisk, Gluten, Laktos, Mjölkprotein, Senap och Ägg

Utan Fisk: Blancherade morötter

Utan Gluten: Glutenfritt ströbröd

Utan Ägg: Ersätt med Kikärtsspad


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Receptkommentarer

Inga kommentarer