Örtvete med frasig fisk och rödbetsmajonnäs
En härlig fiskrätt med en färgglad sås som får barnen att vakna till vid bordet.
- Allergener:
- Fisk ,
- Gluten ,
- Laktos ,
- Mjölkprotein ,
- Senap ,
- Ägg
Ingredienser
- 500 g rödbetor
- 3 st ägg
- 6 dl rapsolja
- 1 dl äppelcidervinäger
- 2 msk dijonsenap
- 100 g persilja, fryst
- 2 dl basilikapasta
- 4 st vitlöksklyftor
- 5 dl olivolja
- 150 g panko, Går även bra att ta tillvara på egengjort ströbröd
- 200 g riven ost
- 1 kg sejfile
- 400 kg matvete
- Salt och peppar efter smak
Gör så här
Rödbetsmajonnäs (Dag 1)
- Lägg de oskalade rödbetorna på ett bleck. Ringla lite kallpressad rapsolja över dem och salta rikligt.
- Baka betorna på 180-190 grader i ca 1 timme.
- När betorna är färdiga så låt dem svalna tillräckligt så att det går att hålla i dem när du skalar dem.
- Mixa rödbetorna till en slät puré.
- Knäck äggen i en matberedare.
- Tillsätt dijonsenap, äppelcidervinäger och lite salt.
- Mixa och häll ner rapsolja i en jämn och fin stråle.
- Se till att du får en fast och fin majonnäs, med hög syra. Smaka av med salt och peppar
- Blanda majonnäsen med rödbetspurén som svalnat. Smaka av.
Frasig fisk
- Fördela det smaksatta ströbrödet över fisken. Ringla lite extra olivolja över fisken.
- Kör fisken på 200 grader tills den har en innertemp på 52 grader.
- Lägg fisken på smorda bleck och salta.
- Mixa olivolja, vitlök och persilja.
- Ta undan hälften av örtoljan och lägg det i en bunke.
- Den resterande oljan mixar du med basilikan. Häll upp riven ost och pankoströbröd i ett bleck och häll över oljan. Massera in oljan i ströbrödet.
Örtvete
- Koka matvete enligt förpackningens instruktioner.
- Smaksätt med persiljeolja, salt och peppar.
Dietanpassningar
Innehåller Fisk, Gluten, Laktos, Mjölkprotein, Senap och Ägg
Utan Fisk: Blancherade morötter
Utan Gluten: Glutenfritt ströbröd
Utan Ägg: Ersätt med Kikärtsspad
Receptkommentarer
Inga kommentarer