Overnight Oats med sötpotatis

Varför inte testa ett smakrikt alternativ till den klassiska havregrynsgröten? Kan med fördel förberedas dagen innan.

Frida Ronge
Kock, Kulinarisk chef, Restaurang TAK
Tillagningstid: 10 min
Förberedelsetid: 2 tim
  • Allergener: 
  • Spannmål

Ingredienser

portion

Overnight oats

  • 1 l havregryn
  • 2 msk linfrö
  • 2.5 st sötpotatis, kokt och mosad
  • 5 st banan, mosad
  • 1.3 l havredryck, eller sojamjölk för med protein
  • 1 tsk kanel

Förslag på topping

  • 1 dl Pumpafrön, gärna rostade
  • 1 dl Solroskärnor, gärna rostade
  • 1 dl Russin
  • 20 st Torkade aprikoser

Gör så här

  • Over night oats

    1. Blanda ihop alla ingredienser och låt stå i kylskåpet över natten, men det går bra att äta redan efter 1-2 h.
  • Topping

    1. Toppa med det du gillar, i ingredienslistan hittar du några förslag

Kommentar från författaren

Lägg gärna till ett ägg per port för mer protein.
Om du vill förstärka smakerna kan du addera en gnutta salt, lite mer kanel eller andra kryddor som t ex kardemumma och kryddpeppar.
Använd gärna bananer som börjar se lite tråkiga ut.
Perfekt att laga när det finns överbliven kokt sötpotatis.

Näringsberäkning
  • Energi: 1 621.03 kJ
  • Kolhydrater: 57.72 g
  • Protein: 9.6 g
  • Fett: 11.16 g
Visa fullständig lista

Dietanpassningar

Innehåller Spannmål


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Servering och upplägg

Servera gärna i en djup skål och toppa med färgglada tillbehör för att lyfta den visuella upplevelsen av gröten.

Receptkommentarer

Medelbetyg:
(2)

2025-01-10

Åt detta till frukost på Jayc´s hotell i Gbg!
Supergott och vill ha receptet direkt!