
Overnight Oats med sötpotatis
Varför inte testa ett smakrikt alternativ till den klassiska havregrynsgröten? Kan med fördel förberedas dagen innan.
Tillagningstid:
10 min
Förberedelsetid:
2 tim
- Allergener:
- Spannmål
Ingredienser
portion
Overnight oats
- 1 l havregryn
- 2 msk linfrö
- 2.5 st sötpotatis, kokt och mosad
- 5 st banan, mosad
- 1.3 l havredryck, eller sojamjölk för med protein
- 1 tsk kanel
Förslag på topping
- 1 dl Pumpafrön, gärna rostade
- 1 dl Solroskärnor, gärna rostade
- 1 dl Russin
- 20 st Torkade aprikoser
Gör så här
Over night oats
- Blanda ihop alla ingredienser och låt stå i kylskåpet över natten, men det går bra att äta redan efter 1-2 h.
Topping
- Toppa med det du gillar, i ingredienslistan hittar du några förslag
Kommentar från författaren
Lägg gärna till ett ägg per port för mer protein.
Om du vill förstärka smakerna kan du addera en gnutta salt, lite mer kanel eller andra kryddor som t ex kardemumma och kryddpeppar.
Använd gärna bananer som börjar se lite tråkiga ut.
Perfekt att laga när det finns överbliven kokt sötpotatis.
- Näringsberäkning
- Energi: 1 621.03 kJ
- Kolhydrater: 57.72 g
- Protein: 9.6 g
- Fett: 11.16 g
- Visa fullständig lista
Dietanpassningar
Innehåller Spannmål
Receptkommentarer
Åt detta till frukost på Jayc´s hotell i Gbg!
Supergott och vill ha receptet direkt!