Palak Paneer

En klassisk favorit med indiska smaker.

Anna-Karin Ris
Kock, Almarevägens förskola
Tillagningstid: 1 tim
Förberedelsetid: 12 tim
  • Förskola , 
  • Lunch

Ingredienser

portioner
  • 3 dl gröna linser
  • 3 st gul lök
  • 6 st tomater
  • 450 g bladspenat
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 st ingefära, färsk riven
  • 6 st vitlöksklyftor
  • 1 msk chilipulver
  • 2 msk garam masala
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk koriander, mald
  • 1 msk gurkmeja
  • 11/2 tsk kanel malen
  • 11/2 tsk kardemumma
  • salt
  • svartpeppar
  • 1.5 l grönsaksbuljong
  • 450 g salladsost eller paneerost
  • 3 dl creme fraiche

Gör så här

    1. Lägg linser i blöt dagen innan.
    2. Hacka löken och vitlöken och blanda kryddorna. Tärna tomaterna fint.
    3. Fräs löken mjuk i olja och tillsätt kryddorna och vitlöken. Stek några minuter, tillsätt tomatpurén och linserna.
    4. Stek ytterligare några minuter och tillsätt tomaterna och buljongen. Tillsätt spenaten och låt koka ihop på svag värme. Späd på vatten om det blir för tjockt.
    5. Tillsätt creme fraiche och koka några minuter till.
    6. Tillsätt osten i bitar alternativt servera osten vid sidan. Servera med basmatiris eller havreris och gärna ett naanbröd.
Receptets hållbarhetsscore
Näringsberäkning
  • Energi: 824.69 kJ
  • Kolhydrater: 24.45 g
  • Protein: 9.44 g
  • Fett: 5.14 g
Visa fullständig lista


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Näringsberäkning

  • Energimängd
    kJ
    824.69 kJ
    kcal
    197.34 kcal
  • Energiinnehåll
    Kolhydrater
    24.45 g
    Protein
    9.44 g
    Fett
    5.14 g
    Mättat fett
    0.59 g
    Enkelomättat fett
    2.48 g
    Fleromättat fett
    1.6 g
    Fibrer
    7.36 g
    Salt
    1.54 g
    Sockerarter
    6.27 g
    Järn
    2.71 mg
    Folat
    118.99 µg
  • Vitaminer
    B12
    0 µg
    C-vitamin
    44.6 mg
    D-vitamin
    0 µg
  • Omega 3
    EPA
    0 g
    DHA
    0 g

Receptkommentarer

Inga kommentarer