En klassisk favorit med indiska smaker.
Tillagningstid:
1 tim
Förberedelsetid:
12 tim
Ingredienser
portioner
- 3 dl gröna linser
- 3 st gul lök
- 6 st tomater
- 450 g bladspenat
- 3 msk tomatpuré
- 1 st ingefära, färsk riven
- 6 st vitlöksklyftor
- 1 msk chilipulver
- 2 msk garam masala
- 1 msk spiskummin
- 1 msk koriander, mald
- 1 msk gurkmeja
- 11/2 tsk kanel malen
- 11/2 tsk kardemumma
- salt
- svartpeppar
- 1.5 l grönsaksbuljong
- 450 g salladsost eller paneerost
- 3 dl creme fraiche
Gör så här
- Lägg linser i blöt dagen innan.
- Hacka löken och vitlöken och blanda kryddorna. Tärna tomaterna fint.
- Fräs löken mjuk i olja och tillsätt kryddorna och vitlöken. Stek några minuter, tillsätt tomatpurén och linserna.
- Stek ytterligare några minuter och tillsätt tomaterna och buljongen. Tillsätt spenaten och låt koka ihop på svag värme. Späd på vatten om det blir för tjockt.
- Tillsätt creme fraiche och koka några minuter till.
- Tillsätt osten i bitar alternativt servera osten vid sidan. Servera med basmatiris eller havreris och gärna ett naanbröd.
- Receptets hållbarhetsscore
-
- Näringsberäkning
- Energi: 824.69 kJ
- Kolhydrater: 24.45 g
- Protein: 9.44 g
- Fett: 5.14 g
- Visa fullständig lista
Receptkommentarer
Inga kommentarer