
Panerade Havrebiffar med grönkålspesto
Goda uppskattade biffar på överbliven frukostgröt som grund där man kan variera smak och innehåll på många olika sätt. Jag serverar ofta olika vegobiffar som extra alternativ men även som huvudrätt i min skolrestaurang där det för mig är ett bra sätt att ta tillvara på rester.
- Allergener:
- Gluten ,
- Spannmål
Ingredienser
- 1 dl havregryn
- 150 g polenta
- 150 g potatismjöl
- 200 g gul lök
- 25 g salt och peppar efter smak
- 300 g grönkål
- 2 st vitlöksklyftor
- 31/3 msk citron, pressad
- 3 dl rapsolja
Gör så här
- Koka en gröt på havregrynen enligt förpackning, kan med fördel göras dagen innan eller att man använder morgonens frukostgröt som fått svalna.
- Gör en grönkålspesto så här, skölj grönkålen först och skär den i mindre bitar. Mixa den sedan med vitlök, rapsolja, saft från citron, salt och peppar. Smaka av med eventuellt mer kryddor och citron.
- Hacka en gul lök och blanda sedan i en bunke med gröten, peston, polenta och potatismjöl. Forma till biffar, panera i ströbröd och stek i rapsolja.
- Servera gärna med lite rostade färggranna grönsaker och en god bönsalsa.
Kommentar från författaren
Denna rätt är en av många veg biffar jag tillverkat genom åren som är ett bra sätt att ta tillvara på eventuella rester och som går att göra med stor variation. De olika biffar vi serverar är väldigt omtyckta vilket gläder mig då vi som skolrestaurang ska främja hälsosamma matvanor och forma morgondagens medborgare.
- Näringsberäkning
- Energi: 1 583.37 kJ
- Kolhydrater: 28.39 g
- Protein: 2.93 g
- Fett: 27.79 g
- Visa fullständig lista
Dietanpassningar
Innehåller Gluten och Spannmål
Utan Gluten: glutenfria havregryn
Utan Spannmål: Ersätt med Potatis
Receptkommentarer
Inga kommentarer