Pannbiff på kornbulgur med lingon, picklad gurka, rotfrukter och rödvinssky
Recept av Jens Paulsson, köksmästare på Bistrot hos Martin & Servera.
Pannbiff på naturbetesfärs med Good Grains kornbulgur ger en härlig textur och
smak, samtidigt som den är näringsrik och mättande.
- Allergener:
- Gluten ,
- Mjölkprotein ,
- Ägg
Ingredienser
Pannbiff
- 1 kg Naturbetesfärs
- 800 g Hydrotermiskt bulgur från Good Grains, kokt kornbulgur
- 17 g salt
- 3 g svartpeppar, mald
- 2 st ägg
- 1 st gul lök, hackad
Picklad gurka
- 2 st gurka
- 1 dl ättika 12%
- 2 dl vatten
- 150 g socker
- 1 tsk salt
Rostade rotfrukter
- 2 kg Blandade rotfrukter och lök, blandade rotfrukter och lök (t.ex. potatis, morötter, palsternacka, schalottenlök)
- 2 msk olivolja
- salt och peppar efter smak
Bistrots rödvinsky
- 8 dl Rödvin
- 4 st rödlök
- 1 st lagerblad
- timjan, Några kvistar
- 8 dl Kalvbuljong
- 25 g Smör
- salt och peppar efter smak
Gör så här
Pannbiff
- Stek den hackade gula löken i en panna tills den blir gyllenbrun.
- Blanda naturbetesfärs, kokt kornbulgur, stekt lök, salt, svartpeppar och ägg i en stor skål. Se till att allt är väl blandat.
- Forma smeten till pannbiffar i önskad storlek.
- Stek pannbiffarna i en panna på medelhög värme tills de är genomstekta och har en fin stekyta.
Rårörda lingon
- Blanda lingon och socker i en skål. Rör om tills sockret löst sig.
Picklad gurka
- Skiva gurkorna tunt.
- Koka upp ättika, vatten, socker och salt. Låt svalna något och häll över gurkskivorna. Låt stå i minst 30 minuter.
Rostade rotfrukter
- Skala och skär rotfrukterna i bitar.
- Blanda med olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen på 200°C i ca 30-40 minuter tills de är mjuka och gyllenbruna.
Bistrots rödvinsky
- Fräs löken riktigt mjuk i lite smör. Häll på vinet och låt reducera till hälften. Lägg i timjan och lagerblad.
- Tillsätt kalvfond och låt reducera till kraftig och god smak. Smaka av med salt och peppar.
- Mixa i smöret med en stavmixer. Smaka av med lite vinäger och salt. Sila och servera.
Kommentar från författaren
Pannbiff på naturbetesfärs med Good Grains kornbulgur ger en härlig textur och smak, samtidigt som den är näringsrik och mättande. Kornbulgur ökar fiberinnehållet och ger en fullkornskänsla. Tillsammans med rårörda lingon, picklad gurka, rostade
rotfrukter och rödvinsky blir rätten en komplett smakupplevelse.
Dietanpassningar
Innehåller Gluten, Mjölkprotein och Ägg
Utan Gluten: Glutenfri alternativ spannmål, t.ex. quinoa, hirse, bovete, eller ris
Utan Mjölkprotein: Havregrädde, sojagrädde eller kokosgrädde
Utan Ägg: 1 msk potatismjöl + 2 msk vatten
Receptkommentarer
Inga kommentarer