Pannbiff på kornbulgur med lingon, picklad gurka, rotfrukter och rödvinssky

Pannbiff på kornbulgur med lingon, picklad gurka, rotfrukter och rödvinssky

Recept av Jens Paulsson, köksmästare på Bistrot hos Martin & Servera.

Pannbiff på naturbetesfärs med Good Grains kornbulgur ger en härlig textur och
smak, samtidigt som den är näringsrik och mättande.

Daniel Skavén Ruben
CCO, Good Grains
  • Förskola , 
  • Grundskola , 
  • Gymnasieskola , 
  • Äldreboende , 
  • Hemtjänst , 
  • Huvudrätt , 
  • Lunch , 
  • Middag
  • Allergener: 
  • Gluten , 
  • Mjölkprotein , 
  • Ägg

Ingredienser

portioner

Pannbiff

  • 1 kg Naturbetesfärs
  • 800 g Hydrotermiskt bulgur från Good Grains, kokt kornbulgur
  • 17 g salt
  • 3 g svartpeppar, mald
  • 2 st ägg
  • 1 st gul lök, hackad

Picklad gurka

  • 2 st gurka
  • 1 dl ättika 12%
  • 2 dl vatten
  • 150 g socker
  • 1 tsk salt

Rostade rotfrukter

  • 2 kg Blandade rotfrukter och lök, blandade rotfrukter och lök (t.ex. potatis, morötter, palsternacka, schalottenlök)
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar efter smak

Bistrots rödvinsky

  • 8 dl Rödvin
  • 4 st rödlök
  • 1 st lagerblad
  • timjan, Några kvistar
  • 8 dl Kalvbuljong
  • 25 g Smör
  • salt och peppar efter smak

Gör så här

  • Pannbiff

    1. Stek den hackade gula löken i en panna tills den blir gyllenbrun.
    2. Blanda naturbetesfärs, kokt kornbulgur, stekt lök, salt, svartpeppar och ägg i en stor skål. Se till att allt är väl blandat.
    3. Forma smeten till pannbiffar i önskad storlek.
    4. Stek pannbiffarna i en panna på medelhög värme tills de är genomstekta och har en fin stekyta.
  • Rårörda lingon

    1. Blanda lingon och socker i en skål. Rör om tills sockret löst sig.
  • Picklad gurka

    1. Skiva gurkorna tunt.
    2. Koka upp ättika, vatten, socker och salt. Låt svalna något och häll över gurkskivorna. Låt stå i minst 30 minuter.
  • Rostade rotfrukter

    1. Skala och skär rotfrukterna i bitar.
    2. Blanda med olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen på 200°C i ca 30-40 minuter tills de är mjuka och gyllenbruna.
  • Bistrots rödvinsky

    1. Fräs löken riktigt mjuk i lite smör. Häll på vinet och låt reducera till hälften. Lägg i timjan och lagerblad.
    2. Tillsätt kalvfond och låt reducera till kraftig och god smak. Smaka av med salt och peppar.
    3. Mixa i smöret med en stavmixer. Smaka av med lite vinäger och salt. Sila och servera.

Kommentar från författaren

Pannbiff på naturbetesfärs med Good Grains kornbulgur ger en härlig textur och smak, samtidigt som den är näringsrik och mättande. Kornbulgur ökar fiberinnehållet och ger en fullkornskänsla. Tillsammans med rårörda lingon, picklad gurka, rostade
rotfrukter och rödvinsky blir rätten en komplett smakupplevelse.

Dietanpassningar

Innehåller Gluten, Mjölkprotein och Ägg

Utan Gluten: Glutenfri alternativ spannmål, t.ex. quinoa, hirse, bovete, eller ris

Utan Mjölkprotein: Havregrädde, sojagrädde eller kokosgrädde

Utan Ägg: 1 msk potatismjöl + 2 msk vatten


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Servering och upplägg

Servera pannbiffarna med rårörda lingon, picklad gurka, rostade rotfrukter och rödvinsky.

Receptkommentarer

Inga kommentarer