Pasta med blomkål och soltorkad tomat

En snabb somrig rätt som går att variera på många sätt utifrån tycke och smak.

Martin Österbrand
Kökschef, Saluhall Lokalen Alingsås och mitt företag Kitchen of Martin
Tillagningstid: 30 min
Förberedelsetid: 30 min
  • Allergener: 
  • Gluten , 
  • Mjölkprotein

Ingredienser

portioner
  • 2 kg gul lök
  • 500 kg blomkål
  • 200 g soltorkad tomat
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 2 dl parmesanost, riven
  • 200 g bladspenat, färsk
  • 800 g pasta
  • salt och peppar efter smak

Gör så här

    1. Hacka löken fint, skär ner blomkålen i mindre bitar (gärna ganska smått).
    2. Bryn den på rätt hög värme den gula löken och blomkålen i en vid kastrull.
    3. Skär den soltorkade tomaten i i lite grövre bitar och lägg ner tillsammans med blomkålen. Fräs snabbt på hög värme i någon minut. Vänd ner bladspenat så att den precis hinner bli tillagad.
    4. Tillsätt äppelcidervinäger och låten ånga av i några sekunder.
    5. Ha i hälften utav parmesanosten och rör runt. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar
    6. Koka pastan.
    7. Vid servering så strö över extra med parmesanost, ringla över mera olivolja, och dra några extra varv på pepparkvarnen.

Dietanpassningar

Innehåller Gluten och Mjölkprotein

Utan Gluten: Glutenfri pasta


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Receptkommentarer

Inga kommentarer