Pasta med blomkål och soltorkad tomat
En snabb somrig rätt som går att variera på många sätt utifrån tycke och smak.
Tillagningstid:
30 min
Förberedelsetid:
30 min
- Allergener:
- Gluten ,
- Mjölkprotein
Ingredienser
portioner
- 2 kg gul lök
- 500 kg blomkål
- 200 g soltorkad tomat
- 3 msk olivolja
- 1 tsk äppelcidervinäger
- 2 dl parmesanost, riven
- 200 g bladspenat, färsk
- 800 g pasta
- salt och peppar efter smak
Gör så här
- Hacka löken fint, skär ner blomkålen i mindre bitar (gärna ganska smått).
- Bryn den på rätt hög värme den gula löken och blomkålen i en vid kastrull.
- Skär den soltorkade tomaten i i lite grövre bitar och lägg ner tillsammans med blomkålen. Fräs snabbt på hög värme i någon minut. Vänd ner bladspenat så att den precis hinner bli tillagad.
- Tillsätt äppelcidervinäger och låten ånga av i några sekunder.
- Ha i hälften utav parmesanosten och rör runt. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar
- Koka pastan.
- Vid servering så strö över extra med parmesanost, ringla över mera olivolja, och dra några extra varv på pepparkvarnen.
Dietanpassningar
Innehåller Gluten och Mjölkprotein
Utan Gluten: Glutenfri pasta
Receptkommentarer
Inga kommentarer