Pulled pork med svarta bönor och rostad majs i hamburgebröd.
Långbakat kött är ju alltid gott. Sedan finns det ju oändlig variation på vad man vill ha för tillbehör.
Tillagningstid:
10 tim
Förberedelsetid:
2 tim
Ingredienser
portioner
- 7 kg fläskkarré
- 1 l BBQ sauce
- 1 kg krossade tomater
- 5 dl matlagningsvin rött
- 2 st gul lök
- 4 st vitlöksklyftor
- 6 st stjärnanis
- 4 msk spiskummin, malen
- 500 g svarta bönor
- 1 kg majskorn
Gör så här
Fläskkarré dag 1
- Dela fläskkarrén på längden en gång. lägg den i djupa bleck, häll på Krossade tomater, rött vin, bbq-såsen.
- Skiva den gula löken och hacka vitlöken grovt, lägg ner det tillsammans med köttet och krossade tomaterna. Ner med stjärnanis och spiskummin, sätt ugnen på 90-95 grader och sänk fläktstyrkan ett steg. Lägg på lock och kör över natten.
Fläskkarré dag 2
- Ta ut fläskkarrén ur ugnen och låt den svalna lite, lyft upp den på ett nytt bleck och börja dra isär köttet.
- Plocka bort stjärnanisen ur vätskan, mixa såsen slät och häll upp den i en kastrull, koka upp i ca 30 min. smaka av med salt och peppar och eventuellt lite mera spiskummin.
- Fördela köttet och svarta bönorna på bleck, täck med såsen, rör runt och värm på allt i i ugnen på 125 grader i ca 15 min.
Rostad majs
- Lägg majsen på stekbleck eller vanliga bleck med bakplåtspapper, massera majsen med lite matolja och krydda med tacokrydda
- Värm ugnen till 250 grader och rosta i ca 10 min tills den fått en gyllene yta, rör runt efter halva tiden.
Kommentar från författaren
Här är det ju bara att ösa på med massa olika sorters grönsaker. Så att det nästan blir mer som en sallad med pulled pork.
Receptkommentarer
Inga kommentarer