Rårörda lingon

Ett tillbehör som ligger mig varmt om hjärtat. Detta är ju så himla gott till de klassiska köttbullarna.

Martin Österbrand
Kökschef, Saluhall Lokalen Alingsås och mitt företag Kitchen of Martin
Tillagningstid: 4 tim
Förberedelsetid: 10 min

Ingredienser

portioner
  • 2.5 kg lingon, frysta
  • 1 kg strösocker

Gör så här

    1. Lägg de frysta lingonen i ett bleck och häll på sockret. låt stå i 5min och rör runt.
    2. Låt stå i rumstemperatur i ca 4 timmar och rör runt med jämna mellanrum tills sockret har löst sig.
Näringsberäkning
  • Energi: 914.2 kJ
  • Kolhydrater: 50.84 g
  • Protein: 0.7 g
  • Fett: 0.5 g
Visa fullständig lista


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Näringsberäkning

  • Energimängd
    kJ
    914.2 kJ
    kcal
    219 kcal
  • Energiinnehåll
    Kolhydrater
    50.84 g
    Protein
    0.7 g
    Fett
    0.5 g
    Mättat fett
    0.02 g
    Enkelomättat fett
    0.06 g
    Fleromättat fett
    0.32 g
    Fibrer
    2.5 g
    Salt
    0 g
    Sockerarter
    48.7 g
    Järn
    0.4 mg
    Folat
    24.5 µg
  • Vitaminer
    B12
    0 µg
    C-vitamin
    7.9 mg
    D-vitamin
    0 µg
  • Omega 3
    EPA
    0 g
    DHA
    0 g

Receptkommentarer

Inga kommentarer