Rostad blomkålssoppa

Denna soppa är väldigt uppskattad på förskolan där jag jobbar. Liten som stor!

Martin Österbrand
Kökschef, Saluhall Lokalen Alingsås och mitt företag Kitchen of Martin
Tillagningstid: 1 tim
Förberedelsetid: 1 tim
  • Allergener: 
  • Sulfit , 
  • Svaveldioxid

Ingredienser

portioner
  • 3 kg blomkål
  • 3 kg potatis, skalad, mjölig mospotatis
  • 2 l imat
  • 3 st gul lök
  • vatten, som täcker potatisen vid kokningen
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 3 dl vitt matlagningsvin
  • 2 dl grönsaksbuljong (pasta)
  • 2 dl kallpressad rapsolja
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här

    1. Dela blomkålen i buketter och fördela på ett smort bleck tillsammans med olja salt och peppar. Rosta i ugnen på 240 grader i ca 20 minuter tills att blomkålen är gyllenbrun.
    2. Hacka löken och fräs på i en kastrull med olja på medelhög värme, tillsätt vinet innan löken tar färg och koka ordentligt.
    3. Tillsätt mospotatis tillsammans med vatten och grönsaksbuljong. Koka tills potatisen är mjuk, Tillsätt nu rostade blomkålen och imat och koka 20 min till.
    4. Mixa soppan slät med en stavmixer, smaka av med salt.

Dietanpassningar

Innehåller Sulfit och Svaveldioxid


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Servering och upplägg

Det är alltid got med något krispigt eller något som ger en till textur i soppan.
Så jag saltrostade solrosfrön och pumpafrön som lite extra piff.
Men även lite knaperstekt bacon är ju gott det med.

Receptkommentarer

Inga kommentarer