Rostad potatis och morötter
Passar utmärkt till vegeteriska biffar, fisk, klassiska pannbiffar eller gör en rotfruktssallad till salladsbordet på det som du får över.
Tillagningstid:
30 min
Förberedelsetid:
20 min
Ingredienser
portioner
- 2 kg ekologisk potatis
- 1 kg ekologiska morötter
- kallpressad raspolja
- g salt
- g svartpeppar
Gör så här
- Dela potatisen i mindre bitar och koka den i 20minuter så att det fortfarande finns lite kärna kvar. Låt potatisen svalna lite innan du rostar av den i ugnen.
- Skala morötterna och skär dem i diamantform. Koka med morötterna sista 5-7 minutrarna tillsammans med potatisen. (spara skalet och använd till en god grönsaksbuljong)
- Värm ugnen till 230-240 grader
- Fördela potatisen och morötterna på ett bleck, ringla över kallpressad rapsolja salta och peppra och rosta i ca 5-6 min
Receptkommentarer
Inga kommentarer