Rostad potatis och morötter

Passar utmärkt till vegeteriska biffar, fisk, klassiska pannbiffar eller gör en rotfruktssallad till salladsbordet på det som du får över.

Martin Österbrand
Kökschef, Saluhall Lokalen Alingsås och mitt företag Kitchen of Martin
Tillagningstid: 30 min
Förberedelsetid: 20 min

Ingredienser

portioner
  • 2 kg ekologisk potatis
  • 1 kg ekologiska morötter
  • kallpressad raspolja
  • g salt
  • g svartpeppar

Gör så här

    1. Dela potatisen i mindre bitar och koka den i 20minuter så att det fortfarande finns lite kärna kvar. Låt potatisen svalna lite innan du rostar av den i ugnen.
    2. Skala morötterna och skär dem i diamantform. Koka med morötterna sista 5-7 minutrarna tillsammans med potatisen. (spara skalet och använd till en god grönsaksbuljong)
    3. Värm ugnen till 230-240 grader
    4. Fördela potatisen och morötterna på ett bleck, ringla över kallpressad rapsolja salta och peppra och rosta i ca 5-6 min

Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Receptkommentarer

Inga kommentarer