Rotfruktsstroganoff med fullkornspasta

Mustig stroganoff med röda linser, som går att variera utifrån vad du har för grönsaker hemma.

Martin Österbrand
Kökschef, Saluhall Lokalen Alingsås och mitt företag Kitchen of Martin
Tillagningstid: 45 min
Förberedelsetid: 1 tim
  • Allergener: 
  • Gluten , 
  • Senap

Ingredienser

portioner
  • 1 kg morot
  • 1 hg palsternacka
  • 500 kg zucchini
  • 1 kg gul lök
  • 500 st purjolök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 g tomatpuré
  • 1 g chilisås
  • 3 msk grönsaksbuljong
  • 2 msk timjan, torkad
  • paprikapulver
  • 2 msk senap
  • 1 l vatten
  • 500 g röda linser
  • g salt och peppar efter smak
  • 3 kg fullkornspasta

Gör så här

    1. Riv zucchini, morot och palsternacka grovt. Skala och hacka löken och vitlöken.
    2. Fräs lök, vitlök och tomatpuré i en kastrull med olja. Tillsätt senap, grädde och vatten.
    3. Tillsätt chilisås, timjan, paprikapulver, purjolök, vatten, grönsaksbuljong och koka upp.
    4. Tillsätt de röda linserna och låt puttra tills linserna är färdiga.
    5. Rosta morot, palsternacka och zucchini i ugnen på 210 grader i ca 12 minuter och tillsätt rotfrukterna tillsammans med såsen.
    6. Smaka av med salt och peppar.
    7. Koka pasta enligt anvisningarna på förpackningen.

Dietanpassningar

Innehåller Gluten och Senap

Utan Gluten: Glutenfri pasta


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Receptkommentarer

Inga kommentarer