Rotfruktsstroganoff med fullkornspasta
Mustig stroganoff med röda linser, som går att variera utifrån vad du har för grönsaker hemma.
Tillagningstid:
45 min
Förberedelsetid:
1 tim
- Allergener:
- Gluten ,
- Senap
Ingredienser
portioner
- 1 kg morot
- 1 hg palsternacka
- 500 kg zucchini
- 1 kg gul lök
- 500 st purjolök
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 g tomatpuré
- 1 g chilisås
- 3 msk grönsaksbuljong
- 2 msk timjan, torkad
- paprikapulver
- 2 msk senap
- 1 l vatten
- 500 g röda linser
- g salt och peppar efter smak
- 3 kg fullkornspasta
Gör så här
- Riv zucchini, morot och palsternacka grovt. Skala och hacka löken och vitlöken.
- Fräs lök, vitlök och tomatpuré i en kastrull med olja. Tillsätt senap, grädde och vatten.
- Tillsätt chilisås, timjan, paprikapulver, purjolök, vatten, grönsaksbuljong och koka upp.
- Tillsätt de röda linserna och låt puttra tills linserna är färdiga.
- Rosta morot, palsternacka och zucchini i ugnen på 210 grader i ca 12 minuter och tillsätt rotfrukterna tillsammans med såsen.
- Smaka av med salt och peppar.
- Koka pasta enligt anvisningarna på förpackningen.
Dietanpassningar
Innehåller Gluten och Senap
Utan Gluten: Glutenfri pasta
Receptkommentarer
Inga kommentarer