Smakrik Köttfärssås
God och smakrik köttfärssås med mer grönsaker och mindre kött
- Allergener:
- Bönor ,
- Gluten ,
- Spannmål
Det här receptet är en remix av:
Ingredienser
- 3 msk olivolja extra virgin, häll olja i gjutjärnspanna
- 700 g kycklingfärs, fräs i gjutjärnspanna
- 3 st gul lök, skala och finhacka
- 4 st vitlöksklyfta, skala och finhacka eller pressa
- 3 st morot, skala och finriv
- 1.5 st palsternacka, skala och finriv
- 1 st zucchini, finriv
- 700 g passerade tomater
- 11/2 msk mejram
- 2 tsk salt
- 2 tsk svartpeppar grovmalen
- 800 g bönpasta, rå vikt
Gör så här
Smakrik köttfärssås
- Skala och hacka lök och vitlök, pressa vitlök och finhacka löken.
- Häll olja i stekpannan. Tillsätt lök och vitlök när pannan är varm.
- Låt lök och vitlök fräsa i oljan och låt ta lite färg.
- Tillsätt kycklingfärsen och rör runt så den delar sig, låt färsen få lite färg.
- Under tiden färs och lök steker fräser ihop, skala och finriv morötter, palsternacka och zucchini.
- Tillsätt de rivna grönsakerna i pannan och låt fräsa med färs och lök en kort stund. Häll på kryddor.
- Häll i de passerade tomaterna i pannan och blanda runt.
- Låt köttfärsen puttra 20- 30 minuter med lock och gärna mer om möjligt.
- Smaka av med salt och peppar om det behövs ytterligare.
- Häll vatten i en kastrull med 0,5 tsk salt och vänta tills vattnet kokar.
- Och när vattnet kokar, häll i bönpasta, räkna 1,5-2 dl rå pasta per portion
- Låt bönpastan koka 6-7 minuter.
- Servera med en krispig sallad, skivad gurka, tomatklyftor och finstrimlad rödlök.
Kommentar från författaren
Hållbar och klimatsmart måltid- enkel att tillaga och enkel att gilla
- Näringsberäkning
Det saknas värden för flera ingredienser
- Energi: 451.21 kJ
- Kolhydrater: 4.72 g
- Protein: 14.41 g
- Fett: 3.04 g
- Visa fullständig lista
Dietanpassningar
Innehåller Bönor, Gluten och Spannmål
Utan Bönor: Pasta
Utan Gluten: Glutenfri pasta
Utan Spannmål: Rostade rotfrukter eller grönsallad
Receptkommentarer
Inga kommentarer