Spenatcrepes fyllda med rökt skinka och färskost smaksatt med vitlök , tomat och romansallad

Spenatcrepes fyllda med rökt skinka och färskost smaksatt med vitlök , tomat och romansallad

Gröna nyttiga crepes med god fyllning som funkar både till lunch och mellanmål.

Martin Österbrand
Kökschef, Saluhall Lokalen Alingsås och mitt företag Kitchen of Martin
Tillagningstid: 1 tim
Förberedelsetid: 1 tim
  • Allergener: 
  • Laktos , 
  • Mjölkprotein , 
  • Ägg

Ingredienser

portioner
  • 71/2 dl bovetemjöl
  • 3 st ägg
  • 9 dl mjölk, standard 3%
  • 3 g smör
  • 250 g bladspenat, färsk
  • 500 g rökt skinka
  • 600 kg färskost
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 3 dl västerbottenost, riven
  • 300 g körsbärstomater
  • 3 st romansallad
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger

Gör så här

  • Crepe

    1. Smält smöret i en kastrull, mixa mjölken med spenaten i en blender.
    2. Lägg bovetemjölet i en bunke och blanda en slät smet tillsammans med spenatmjölken. Knäck äggen och blanda med smeten. Tillsätt det smälta smöret.
    3. Låt smeten stå 15 min på bänken under tiden som du gör fyllningen
    4. Värm ugnen till 220 grader
    5. Stek crepen på en sida och lägg dem sedan med stekytan neråt på bakplåtspapper
    6. Klicka ner fyllningen och vik ihop crepen, lägg dem i en smord ugnsform och strö över hälften utav den rivna osten.
    7. Gratinera crepen i ca 5-10 minuter tills de fått fin färg och är varma i mitten.
  • Fyllningen

    1. Blanda färskost med riven vitlök och hälften utav västerbottenosten.
    2. Strimla den rökta skinkan och blanda med färskosten.
    3. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Tomat och romansallad

    1. Strimla romansalladen och lägg den i kallt vatten i ca 30 min.
    2. Häll av vattnet och slunga salladen i en salladsslunga eller låt den överflödiga vattnet rinna av på en torr handduk.
    3. Halvera tomaterna, blanda med salladen och gör en vinägrett på olivolja och vitvinsvinägern som du smaksätter salladen med precis innan servering.

Dietanpassningar

Innehåller Laktos, Mjölkprotein och Ägg


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Receptkommentarer

Inga kommentarer