Spenatcrepes fyllda med rökt skinka och färskost smaksatt med vitlök , tomat och romansallad
Gröna nyttiga crepes med god fyllning som funkar både till lunch och mellanmål.
Tillagningstid:
1 tim
Förberedelsetid:
1 tim
- Allergener:
- Laktos ,
- Mjölkprotein ,
- Ägg
Ingredienser
portioner
- 71/2 dl bovetemjöl
- 3 st ägg
- 9 dl mjölk, standard 3%
- 3 g smör
- 250 g bladspenat, färsk
- 500 g rökt skinka
- 600 kg färskost
- 3 st vitlöksklyftor
- 3 dl västerbottenost, riven
- 300 g körsbärstomater
- 3 st romansallad
- 3 msk olivolja
- 1 msk vitvinsvinäger
Gör så här
Crepe
- Smält smöret i en kastrull, mixa mjölken med spenaten i en blender.
- Lägg bovetemjölet i en bunke och blanda en slät smet tillsammans med spenatmjölken. Knäck äggen och blanda med smeten. Tillsätt det smälta smöret.
- Låt smeten stå 15 min på bänken under tiden som du gör fyllningen
- Värm ugnen till 220 grader
- Stek crepen på en sida och lägg dem sedan med stekytan neråt på bakplåtspapper
- Klicka ner fyllningen och vik ihop crepen, lägg dem i en smord ugnsform och strö över hälften utav den rivna osten.
- Gratinera crepen i ca 5-10 minuter tills de fått fin färg och är varma i mitten.
Fyllningen
- Blanda färskost med riven vitlök och hälften utav västerbottenosten.
- Strimla den rökta skinkan och blanda med färskosten.
- Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Tomat och romansallad
- Strimla romansalladen och lägg den i kallt vatten i ca 30 min.
- Häll av vattnet och slunga salladen i en salladsslunga eller låt den överflödiga vattnet rinna av på en torr handduk.
- Halvera tomaterna, blanda med salladen och gör en vinägrett på olivolja och vitvinsvinägern som du smaksätter salladen med precis innan servering.
Dietanpassningar
Innehåller Laktos, Mjölkprotein och Ägg
Receptkommentarer
Inga kommentarer