Spenatsoppa med ramslök och ägghalvor
En klassisk spenatsoppa med en liten tvist.
- Allergener:
- Laktos ,
- Mjölkprotein ,
- Ägg
Ingredienser
- 1 kg gul lök
- 1 g vitlöksklyfta, liten
- 2 dl vitt vin, Torrt friskt vin
- 6 dl creme fraiche
- 50 g ramslök
- 1 dl grönsaksbuljong (pasta)
- 1 l vatten
- 500 g fryst hackad spenat
- 40 g smör
- 10 st ägg
Gör så här
Soppan
- Mixa soppan med smör och ramslök, smaka av med salt och peppar.
- Hacka gul lök och vitlök. Fräs på medeltemperatur utan att de tar för mycket färg.
- Häll på vinet och låt det koka upp. Tillsätt grönsaksbuljongen och vattnet. Sjud i några minuter och tillsätt cremé fraiche.
- Ha i den frysta spenaten och när den tinat. När soppan börjar bli varm, lägg i ramslöken.
Kokta ägghalvor
- Lägg äggen i ett hålbleck och koka dem på ånga i 10 minuter.
- Kyl ner äggen i kallt vatten och skala dem.
- Vid servering så halvera äggen och lägg dem på ett bleck och värm på dem i värmeskåpet några minuter före servering.
- Salta och peppra äggen innan ni serverar dem.
Dietanpassningar
Innehåller Laktos, Mjölkprotein och Ägg
Utan Laktos: Laktosfri grädde
Utan Mjölkprotein: Havreprodukter, mjölkfritt smör
Receptkommentarer
Inga kommentarer