Spenatsoppa med ramslök och ägghalvor

En klassisk spenatsoppa med en liten tvist.

Martin Österbrand
Kökschef, Saluhall Lokalen Alingsås och mitt företag Kitchen of Martin
Tillagningstid: 40 min
Förberedelsetid: 30 min
  • Allergener: 
  • Laktos , 
  • Mjölkprotein , 
  • Ägg

Ingredienser

portioner
  • 1 kg gul lök
  • 1 g vitlöksklyfta, liten
  • 2 dl vitt vin, Torrt friskt vin
  • 6 dl creme fraiche
  • 50 g ramslök
  • 1 dl grönsaksbuljong (pasta)
  • 1 l vatten
  • 500 g fryst hackad spenat
  • 40 g smör
  • 10 st ägg

Gör så här

  • Soppan

    1. Mixa soppan med smör och ramslök, smaka av med salt och peppar.
    2. Hacka gul lök och vitlök. Fräs på medeltemperatur utan att de tar för mycket färg.
    3. Häll på vinet och låt det koka upp. Tillsätt grönsaksbuljongen och vattnet. Sjud i några minuter och tillsätt cremé fraiche.
    4. Ha i den frysta spenaten och när den tinat. När soppan börjar bli varm, lägg i ramslöken.
  • Kokta ägghalvor

    1. Lägg äggen i ett hålbleck och koka dem på ånga i 10 minuter.
    2. Kyl ner äggen i kallt vatten och skala dem.
    3. Vid servering så halvera äggen och lägg dem på ett bleck och värm på dem i värmeskåpet några minuter före servering.
    4. Salta och peppra äggen innan ni serverar dem.

Dietanpassningar

Innehåller Laktos, Mjölkprotein och Ägg

Utan Laktos: Laktosfri grädde

Utan Mjölkprotein: Havreprodukter, mjölkfritt smör


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Receptkommentarer

Inga kommentarer