Tomat och basilikabakad sej med kokt havreris
En av kommentarerna som jag fick utav ett barn var - Jag vill äta det här imorgon med!
Tillagningstid:
20 min
Förberedelsetid:
40 min
- Allergener:
- Fisk ,
- Gluten
Ingredienser
portioner
- 7 kg sejrygg
- 4 l creme fraiche
- 1 l vispgrädde
- 600 g tomatpuré
- 1 kg purjolök, stimlad
- 100 g gräslök
- 1 dl oregano, torkad
- 4 dl basilikapasta
- g salt och peppar efter smak
- kg havreris
- 8 dl riven ost
Gör så här
- Lägg fisken på bleck och salta den. Strimla purjolöken och lägg den på ovanpå fisken.
- Ånga av fisken på 80 grader i ca 2-3 min.
- Blanda creme fraiche, tomatpuré, vispgrädde, oregano, basilikapasta och hackad gräslök. Smaka av med salt och peppar
- Ta ut fisken och häll av överflödig vätska. Bred ut röran så att den täcker fisken. Strö över den rivna osten.
- Gratinera fisken på 200 grader i ca 15 min eller tills fisken har en innertemperatur på 54 grader.
- Koka havreriset.
Dietanpassningar
Innehåller Fisk och Gluten
Utan Gluten: Vanligt ris
Receptkommentarer
Inga kommentarer