Tomat och basilikabakad sej med kokt havreris

En av kommentarerna som jag fick utav ett barn var - Jag vill äta det här imorgon med!

Martin Österbrand
Kökschef, Saluhall Lokalen Alingsås och mitt företag Kitchen of Martin
Tillagningstid: 20 min
Förberedelsetid: 40 min
  • Allergener: 
  • Fisk , 
  • Gluten

Ingredienser

portioner
  • 7 kg sejrygg
  • 4 l creme fraiche
  • 1 l vispgrädde
  • 600 g tomatpuré
  • 1 kg purjolök, stimlad
  • 100 g gräslök
  • 1 dl oregano, torkad
  • 4 dl basilikapasta
  • g salt och peppar efter smak
  • kg havreris
  • 8 dl riven ost

Gör så här

    1. Lägg fisken på bleck och salta den. Strimla purjolöken och lägg den på ovanpå fisken.
    2. Ånga av fisken på 80 grader i ca 2-3 min.
    3. Blanda creme fraiche, tomatpuré, vispgrädde, oregano, basilikapasta och hackad gräslök. Smaka av med salt och peppar
    4. Ta ut fisken och häll av överflödig vätska. Bred ut röran så att den täcker fisken. Strö över den rivna osten.
    5. Gratinera fisken på 200 grader i ca 15 min eller tills fisken har en innertemperatur på 54 grader.
    6. Koka havreriset.

Dietanpassningar

Innehåller Fisk och Gluten

Utan Gluten: Vanligt ris


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Receptkommentarer

Inga kommentarer