Här kommer ett superenkelt recept på tortillabröd, som gör att du aldrig vill köpa färdiga bröd igen.
Tillagningstid:
20 min
Förberedelsetid:
30 min
- Allergener:
- Gluten
Ingredienser
st
- 550 g vetemjöl
- 50 g majsmjöl
- 4 dl vatten
- 2 msk matolja
- 1.5 g salt
- 2 tsk bakpulver
Gör så här
- Lägg alla torra ingredienser i en bunke och blanda samman med en sked.
- Tillsätt vatten och matolja.
- Knåda degen minst 5 min i en köksberedare med degkrok. Det går även bra med elvisp.
- Degen ska bli slät och lite elastisk. Om den känns lite torr så tillsätt några droppar vatten.
- Ta upp degen på bänken och forma en rund boll, täck med en bakduk och låt vila i ca 10 minuter eller i kylen över natten.
- Gör 16 bollar och låt dem villa ytterligare 10 min.
- Värm 2 stekpannor eller ett stekbod om du har det. Det ska var ca 75-80 % av maxvärme.
- Kavla bollarna tunt på ordentligt mjölat bakbord med en diameter som en normalstor stekpanna.
- Skaka av det mesta av mjölet och stek dem med lite olja i den varma stekpannan. Stek bröden ca 1 min på varje sida.
- Lägg de steka bröden på ett fat och servera dem direkt.
Kommentar från författaren
Perfekta tortillabröd för fredags-tacosen eller som ett gott tillbehör.
- Näringsberäkning
- Energi: 561.16 kJ
- Kolhydrater: 27.44 g
- Protein: 3.16 g
- Fett: 0.81 g
- Visa fullständig lista
Dietanpassningar
Innehåller Gluten
Receptkommentarer
Inga kommentarer