Ugnspannkaka med brynt smör
Vem gillar inte pannkaka. Gör denna lyxiga variant till mellanmål. Och det är många glada miner i matsalen när detta serveras med rårörda bär och grädde.
Tillagningstid:
45 min
Förberedelsetid:
45 min
- Allergener:
- Gluten ,
- Mjölkprotein ,
- Ägg
Ingredienser
portioner
- 40 st ägg
- 1.6 kg vetemjöl
- 6 l mellanmjölk
- 500 g smör
- 2 tsk salt
- 1 dl bakpulver
- 11/3 msk vaniljsocker
Gör så här
- Börja med att bryna smöret i en varm kastrull tills det blivit gyllenbrunt och doftar knäck. Låt svalna under tiden som du blandar smeten.
- Knäck äggen i en bunke, tillsätt 1/3 utav vetemjölet bakpulver, salt, och vaniljsocker.
- Rör/vispa ihop ägg och mjöl. Tillsätt hälften utav det resterande mjölet och vispa tills det blivit en slät kräm. Ha det sista mjölet och ca 3 dl mjölk. Rör tills det är en slät smet.
- Mata i mjölken i omgångar under omrörning så att det blir en fin smet utan klumpar.
- Ha nu i det avsvalnade brynta smöret.
- Fördela smeten i bleck med bakplåtspapper och grädda i ugnen på ca 180-190 grader i ca 40-50 min
- Näringsberäkning
Det saknas värden för flera ingredienser
- Energi: 1 291.28 kJ
- Kolhydrater: 30.24 g
- Protein: 12.6 g
- Fett: 14.96 g
- Visa fullständig lista
Dietanpassningar
Innehåller Gluten, Mjölkprotein och Ägg
Utan Mjölkprotein: Imat
Receptkommentarer
Inga kommentarer