Vegetarisk kålpudding med sirapssky och kokt potatis
En god vegetarisk variant på klassiska rätten kålpudding
Tillagningstid:
1 tim
Förberedelsetid:
15 min
- Allergener:
- Laktos ,
- Mjölkprotein ,
- Soja ,
- Ägg
Ingredienser
portioner
- 2 kg vegofärs, Anamma
- 10 st ägg
- 5 dl grötris
- 2 st gul lök
- 3 l mjölk
- 6 dl ljus sirap
- 7 kg vitkål
- 1 l vispgrädde
- 6 kg potatis
- g salt och peppar efter smak
Gör så här
- Strimla vitkålen och karamellisera i ugnen tillsammans med sirap och smaka av med salt. Koka riset klibbigt och kyl av snabbt.
- Hacka löken och sautera utan att den tar färg och kyl ner.
- Blanda riset med löken, vegofärsen, ägg och mjölk tills smeten går ihop och gör ett stekprov. Det är väldigt viktigt att alla ingredienser är riktigt kalla när smeten blandas.
- Fördela hälften av kålen på ett smort bleck och lägg på smeten och avsluta med resterande kål. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 45 min.
- Koka upp grädde i en kastrull, tillsätt vätskan från vegetariska kålpuddingen och smaka av med salt, peppar och eventuellt lite sirap.
- Koka potatis.
Dietanpassningar
Innehåller Laktos, Mjölkprotein, Soja och Ägg
Receptkommentarer
Inga kommentarer