Vegetarisk kålpudding med sirapssky och kokt potatis

En god vegetarisk variant på klassiska rätten kålpudding

Johan Hamberg
Kost- och måltidsansvarig, Norlandia förskolor
Tillagningstid: 1 tim
Förberedelsetid: 15 min
  • Förskola , 
  • Grundskola , 
  • Gymnasieskola , 
  • Sjukhus (A-kost) , 
  • Äldreboende , 
  • Hemtjänst , 
  • Huvudrätt , 
  • Lunch , 
  • Middag , 
  • Lakto-ovo
  • Allergener: 
  • Laktos , 
  • Mjölkprotein , 
  • Soja , 
  • Ägg

Ingredienser

portioner
  • 2 kg vegofärs, Anamma
  • 10 st ägg
  • 5 dl grötris
  • 2 st gul lök
  • 3 l mjölk
  • 6 dl ljus sirap
  • 7 kg vitkål
  • 1 l vispgrädde
  • 6 kg potatis
  • g salt och peppar efter smak

Gör så här

    1. Strimla vitkålen och karamellisera i ugnen tillsammans med sirap och smaka av med salt. Koka riset klibbigt och kyl av snabbt.
    2. Hacka löken och sautera utan att den tar färg och kyl ner.
    3. Blanda riset med löken, vegofärsen, ägg och mjölk tills smeten går ihop och gör ett stekprov. Det är väldigt viktigt att alla ingredienser är riktigt kalla när smeten blandas.
    4. Fördela hälften av kålen på ett smort bleck och lägg på smeten och avsluta med resterande kål. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 45 min.
    5. Koka upp grädde i en kastrull, tillsätt vätskan från vegetariska kålpuddingen och smaka av med salt, peppar och eventuellt lite sirap.
    6. Koka potatis.

Dietanpassningar

Innehåller Laktos, Mjölkprotein, Soja och Ägg


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Receptkommentarer

Inga kommentarer