Vegetarisk lasagne med gröna linser och keso
En god och hälsosam vegetarisk lasagne som passar bra i alla sorters skolkök!
Tillagningstid:
1 tim
Förberedelsetid:
30 min
Ingredienser
portioner
- 15 st lasagneplattor (Gastro)
- 1 kg Keso
- 2.5 kg Krossad tomat
- 600 g Riven ost
- 1 kg fryst hackad spenat
- 2 st vitlök (king solo)
- 2 st gul lök
- 500 g morot
- 4 msk Oregano
- 4 msk basilika
- 3 msk paprikapulver
- 2 msk sambal oelek
- 600 g gröna linser
- 3 msk grönsaksbuljong
- 3 msk tomatpuré
- g salt och peppar efter smak
- 1 dl olivolja
Gör så här
- Skala och finhacka lök och vitlök. Riv moroten. Fräs lök, vitlök och morot i en kastrull med olja. Tillsätt tomatpuré, socker, oregano, paprikapulver, basilika, salt, peppar och sambal och fräs i 2 min. Tillsätt krossade tomter och grönsaksbuljongen och koka i 40 min. Häll i linserna och spenaten och koka ytterligare i 10 min. Blanda keson med riven ost. Bygg lasagnen genom att varva lasagneplattor, tomatsås och kesoblandning. Börja med tomatsås och avsluta med kesoblandningen. Grädda i ugnen på 185 grader i 40 min.
- Näringsberäkning
Det saknas värden för flera ingredienser
- Energi: 349.63 kJ
- Kolhydrater: 4.8 g
- Protein: 7.11 g
- Fett: 3.56 g
- Visa fullständig lista
Receptkommentarer
Inga kommentarer