Vegetarisk lasagne med gröna linser och keso
En god och hälsosam vegetarisk lasagne som passar bra i alla sorters skolkök!
Tillagningstid:
                                                                    1 tim
                                                                    
                                                        Förberedelsetid:
                                                                    
                                                                    30 min
Ingredienser
portioner
- 15 st lasagneplattor (Gastro)
 - 1 kg Keso
 - 2.5 kg Krossad tomat
 - 600 g Riven ost
 - 1 kg fryst hackad spenat
 - 2 st vitlök (king solo)
 - 2 st gul lök
 - 500 g morot
 - 4 msk Oregano
 - 4 msk basilika
 - 3 msk paprikapulver
 - 2 msk sambal oelek
 - 600 g gröna linser
 - 3 msk grönsaksbuljong
 - 3 msk tomatpuré
 - g salt och peppar efter smak
 - 1 dl olivolja
 
Gör så här
- Skala och finhacka lök och vitlök. Riv moroten. Fräs lök, vitlök och morot i en kastrull med olja. Tillsätt tomatpuré, socker, oregano, paprikapulver, basilika, salt, peppar och sambal och fräs i 2 min. Tillsätt krossade tomter och grönsaksbuljongen och koka i 40 min. Häll i linserna och spenaten och koka ytterligare i 10 min. Blanda keson med riven ost. Bygg lasagnen genom att varva lasagneplattor, tomatsås och kesoblandning. Börja med tomatsås och avsluta med kesoblandningen. Grädda i ugnen på 185 grader i 40 min.
 
- Näringsberäkning
 Det saknas värden för flera ingredienser
- Energi: 349.63 kJ
 - Kolhydrater: 4.8 g
 - Protein: 7.11 g
 - Fett: 3.56 g
 
- Visa fullständig lista
 
    
    
    
    
Receptkommentarer
Inga kommentarer