Vegetariska Wrapssnittar
Vegetariska wraps som kan serveras som snittar. Passar bra som mellanmål eller som ett festligt tilltugg
Tillagningstid:
20 min
Förberedelsetid:
5 min
Ingredienser
portioner
- 25 st Stora tortillabröd, typ 30 cm
- 2 kg Färskost
- 3 kg Gul och röd paprika
- 300 g Basilika
- 200 g persilja
- 3 st Citron
- 7 dl Olivolja
- 1 kg Rucola
- 10 g flingsalt
- 3 g vitpeppar
Gör så här
- Dela och grilla paprikan med olivolja och fling salt i ugnen på 185 grader i ca 20 minuter (paprikan ska bli mjuk och få fin färg) - låt svalna. Gör en örtolja genom att mixa örter, olja, fling salt och en 1/2 pressad citron i en matberedare tills att den fått en fin grön färg. Blanda ner färskost i örtoljan till en smidig örtcreme. Smaka av med flingsalt och vitpeppar samt ev. mer pressad citron. Bred på tortilla och rulla ihop med grönsaker och rucola till matiga wraps. Servera som en hel Wrap eller skär upp till snittar.
- Näringsberäkning
Det saknas värden för flera ingredienser
- Energi: 123.22 kJ
- Kolhydrater: 1.52 g
- Protein: 3.25 g
- Fett: 0.94 g
- Visa fullständig lista
Receptkommentarer
Inga kommentarer