Bild saknas

En grym vegetarikt rätt där man kan använda sig utav olika sorters grönsaker.

Martin Österbrand
Kökschef, Saluhall Lokalen Alingsås och mitt företag Kitchen of Martin
Tillagningstid: 30 min
Förberedelsetid: 30 min
  • Allergener: 
  • Gluten , 
  • Ägg

Ingredienser

portioner
  • 4 kg zucchini
  • 2 st citron
  • 200 g potatismjöl
  • 2 st ägg
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st gul lök
  • 300 g morot
  • 2 dl rapsolja
  • 20 g färsk basilika
  • 1 kg couscous

Gör så här

    1. Riv zucchini, morot, lök och vitlök fint, spar en av vitlökarna till basilikaoljan. Lägg allt på ett hålbleck, salta och låt det stå i ca 30 minuter för att sedan krama ur all vätska.
    2. Blanda i ägg, potatismjöl, salt och peppar med dom rivna grönsakerna. Gör ett stekprov. Forma småbiffar och lägg på smorda bleck och kör i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.
    3. Gör en basilikaolja genom att riva i skalet på citronen och pressa ut saften. Mixa olja, basilika, citronsaft och vitlök tills att du fått en fin grön färg, tillsätt citronskalet.
    4. Koka couscous.

Dietanpassningar

Innehåller Gluten och Ägg


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Receptkommentarer

Inga kommentarer