50/50 Bullar/Biffar
Här kommer ett recept på en smet som går att göra både goda bullar och härliga biffar på av vår svenskodlade färs med nötfärs!
Tillagningstid:
10 min
Förberedelsetid:
30 min
- Allergener:
- Bönor ,
- Laktos ,
- Lupin ,
- Mjölkprotein ,
- Spannmål ,
- Ägg ,
- Ärtor
Det här receptet är en remix av:
Ingredienser
portioner
- 350 g svenskodlad färs
- 350 g nötfärs
- 170 g gul lök, riven
- 170 g svamp, riven
- 170 kg morot, riven
- 330 kg ost, riven
- 3 st ägg
- 1 dl potatismjöl
- g salt och peppar efter smak
- 1 dl rapsolja
Gör så här
Förberedelser
- Sätt ugnen på 200℃ varmluft.
- Riv gul lök, svamp, morot och ost på ett rivjärn eller i matberedare.
- Blanda svenskodlad färs, nötfärs, gul lök, svamp, morot, ost, ägg, potatismjöl, salt och svartpeppar.
- Forma till bullar eller biffar av önskad storlek och tillaga i ugnen på 200 grader i ca 10 min utan rapsolja.
- Stek sedan bullarna för fin yta och färg i en stekpanna med rapsolja.
Kommentar från författaren
Servera på en burgare, till en pasta, på en macka eller till potatis!
- Receptets hållbarhetsscore
-
- Näringsberäkning
- Energi: 409 291.96 kJ
- Kolhydrater: 1 202.09 g
- Protein: 7 855.54 g
- Fett: 6 639.35 g
- Visa fullständig lista
Dietanpassningar
Innehåller Bönor, Laktos, Lupin, Mjölkprotein, Spannmål, Ägg och Ärtor
Receptkommentarer
Inga kommentarer