
Bullar/Biffar på svenskodlad vegofärs
Här kommer ett recept på en smet som går att göra både goda bullar och härliga biffar på av vår svenskodlade färs.
Tillagningstid:
10 min
Förberedelsetid:
30 min
- Allergener:
- Bönor ,
- Laktos ,
- Lupin ,
- Mjölkprotein ,
- Spannmål ,
- Ägg ,
- Ärtor
Ingredienser
portioner
- 700 g Svenskodlad färs
- 170 g Gullök, riven
- 170 g Svamp, riven
- 170 g Morot, riven
- 330 g Ost, riven
- 3 st Ägg
- 1 dl Potatismjöl
- g Salt och peppar efter smak
- 1 dl Rapsolja
Gör så här
Förberedelser
- Sätt ugnen på 200℃ varmluft.
- Riv gul lök, svamp, morot och ost på ett rivjärn eller i matberedare.
- Blanda färs, gul lök, svamp, morot, ost, ägg, potatismjöl, salt och svartpeppar.
- Forma till bullar eller biffar av önskad storlek och tillaga i ugnen på 200 grader i ca 10 min utan rapsolja.
- Stek sedan bullarna för fin yta och färg i en stekpanna med rapsolja.
Kommentar från författaren
Servera på en burgare, till en pasta, på en macka eller till potatis!
- Receptets hållbarhetsscore
-
- Näringsberäkning
- Energi: 1 382.91 kJ
- Kolhydrater: 21.33 g
- Protein: 17.71 g
- Fett: 17.72 g
- Visa fullständig lista
Dietanpassningar
Innehåller Bönor, Laktos, Lupin, Mjölkprotein, Spannmål, Ägg och Ärtor
Receptkommentarer
Inga kommentarer