Bullar/Biffar på svenskodlad vegofärs

Här kommer ett recept på en smet som går att göra både goda bullar och härliga biffar på av vår svenskodlade färs.

Lovisa Slade
Brand Ambassador, Svenska Färsodlarna
Tillagningstid: 10 min
Förberedelsetid: 30 min
  • Allergener: 
  • Bönor , 
  • Laktos , 
  • Lupin , 
  • Mjölkprotein , 
  • Spannmål , 
  • Ägg , 
  • Ärtor

Ingredienser

portioner
  • 700 g Svenskodlad färs
  • 170 g Gullök, riven
  • 170 g Svamp, riven
  • 170 g Morot, riven
  • 330 g Ost, riven
  • 3 st Ägg
  • 1 dl Potatismjöl
  • g Salt och peppar efter smak
  • 1 dl Rapsolja

Gör så här

  • Förberedelser

    1. Sätt ugnen på 200℃ varmluft.
    1. Riv gul lök, svamp, morot och ost på ett rivjärn eller i matberedare.
    2. Blanda färs, gul lök, svamp, morot, ost, ägg, potatismjöl, salt och svartpeppar.
    3. Forma till bullar eller biffar av önskad storlek och tillaga i ugnen på 200 grader i ca 10 min utan rapsolja.
    4. Stek sedan bullarna för fin yta och färg i en stekpanna med rapsolja.

Kommentar från författaren

Servera på en burgare, till en pasta, på en macka eller till potatis!

Receptets hållbarhetsscore
Näringsberäkning
  • Energi: 1 382.91 kJ
  • Kolhydrater: 21.33 g
  • Protein: 17.71 g
  • Fett: 17.72 g
Visa fullständig lista

Dietanpassningar

Innehåller Bönor, Laktos, Lupin, Mjölkprotein, Spannmål, Ägg och Ärtor


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Näringsberäkning

  • Energimängd
    kJ
    1 382.91 kJ
    kcal
    238.87 kcal
  • Energiinnehåll
    Kolhydrater
    21.33 g
    Protein
    17.71 g
    Fett
    17.72 g
    Mättat fett
    5.46 g
    Enkelomättat fett
    7.83 g
    Fleromättat fett
    2.96 g
    Fibrer
    7.16 g
    Salt
    0.99 g
    Sockerarter
    1.98 g
    Järn
    1.88 mg
    Folat
    36.08 µg
  • Vitaminer
    B12
    0.86 µg
    C-vitamin
    2.16 mg
    D-vitamin
    0.72 µg
  • Omega 3
    EPA
    0 g
    DHA
    0.02 g

Receptkommentarer

Inga kommentarer