Veganska Bullar/Biffar på svenskodlad vegofärs
Här kommer ett recept på en vegansk smet som går att göra både goda bullar och härliga biffar på av vår svenskodlade färs.
Tillagningstid:
10 min
Förberedelsetid:
30 min
- Allergener:
- Bönor ,
- Laktos ,
- Lupin ,
- Mjölkprotein ,
- Spannmål ,
- Ägg ,
- Ärtor
Det här receptet är en remix av:
Ingredienser
portioner
- 700 g svenskodlad färs
- 170 g gul lök, riven
- 170 g svamp, riven
- 170 g morot, riven
- 330 g vegansk ost, riven
- 11/2 dl aquafaba
- 12/3 dl potatismjöl
- g salt och peppar
- 1 dl rapsolja
Gör så här
Förberedelser
- Sätt ugnen på 200℃ varmluft.
- Riv gul lök, svamp, morot och vegansk ost på ett rivjärn eller i matberedare.
- Blanda färs, gul lök, svamp, morot, ost, aquafaba, potatismjöl, salt och svartpeppar.
- Forma till bullar eller biffar av önskad storlek och tillaga i ugnen på 200 grader i ca 10 min utan rapsolja.
- Stek sedan bullarna för fin yta och färg i en stekpanna med rapsolja.
Kommentar från författaren
Servera på en burgare, till en pasta, på en macka eller till potatis!
- Receptets hållbarhetsscore
-
- Näringsberäkning
- Energi: 593.65 kJ
- Kolhydrater: 13.75 g
- Protein: 0.63 g
- Fett: 9.16 g
- Visa fullständig lista
Dietanpassningar
Innehåller Bönor, Laktos, Lupin, Mjölkprotein, Spannmål, Ägg och Ärtor
Receptkommentarer
Inga kommentarer