En enkel och supergod tacopaj på vår svenskodlade färs med nötfärs!
Tillagningstid:
1 tim
- Allergener:
- Bönor ,
- Gluten ,
- Laktos ,
- Lupin ,
- Mjölkprotein ,
- Spannmål ,
- Ärtor
Det här receptet är en remix av:
Ingredienser
portioner
Pajskal
- 160 g smör
- 5 dl vetemjöl
- g salt efter smak
Tacofärs
- 350 g svenskodlad färs
- 350 g nötfärs
- 1 dl rapsolja
- 85 g gul lök, hackad
- 45 g tomatpuré
- 50 g tacokrydda
- 5 dl grönsaksfond
- 700 kg krossade tomater
- 3.5 l vatten
- g salt efter smak
Topping
- 50 l creme fraiche
- 85 g gul lök, skivad i ringar
- 160 g tomat, skivad
- 160 kg ost, riven
Gör så här
Förberedelser
- Sätt ugnen på 200℃ varmluft.
Pajskal
- Knåda ihop smör och vetemjöl i en bunke och smaka av med salt.
- Tryck ut denna i en form så att den täcker botten och kanter, sätt in i ugnen på 200 grader i ca 10 min.
Tacofärs
- Häll upp färsen på en plåt och ringla över rapsolja, rosta sedan denna på 200 grader i ca 10 minuter. Den ska få en gyllenbrun färg och en nötig doft.
- Stek gul lök i rapsolja i en kastrull tills genomskinlig, tillsätt nötfärsen och tomatpuré och låt detta få lite färg. Alt stek gul lök, rosta nötfärs och tomatpué i ugnen.
- Nu ska även svenskodlade färsen ner och blandas med i kastrullen tillsätt sedan tacokrydda, grönsaksfond, krossade tomater och vatten.
- Låt detta gå ihop sig och smaka av med salt.
Montering
- Häll ner färsen i pajskalet och bred över hela pajen crème fraiche, toppa detta med skivad lök, ost och till sist skrivad tomat.
- Nu ska pajen in i ugnen igen på 200℃ tills osten smält och den fått en fin färg.
Kommentar från författaren
Servera med en härlig sallad och kanske en klick creme fraiche.
- Näringsberäkning
- Energi: 320 625.61 kJ
- Kolhydrater: 2 816.26 g
- Protein: 4 441.4 g
- Fett: 5 059.14 g
- Visa fullständig lista
Dietanpassningar
Innehåller Bönor, Gluten, Laktos, Lupin, Mjölkprotein, Spannmål och Ärtor
Receptkommentarer
Inga kommentarer