50/50 Tacopaj

En enkel och supergod tacopaj på vår svenskodlade färs med nötfärs!

Lovisa Slade
Brand Ambassador, Svenska Färsodlarna
Tillagningstid: 1 tim
  • Hemtjänst , 
  • Äldreboende , 
  • Sjukhus (A-kost) , 
  • Gymnasieskola , 
  • Huvudrätt , 
  • Lunch , 
  • Middag
  • Allergener: 
  • Bönor , 
  • Gluten , 
  • Laktos , 
  • Lupin , 
  • Mjölkprotein , 
  • Spannmål , 
  • Ärtor

Det här receptet är en remix av:

Tacopaj på svenskodlad vegofärs

Ingredienser

portioner

Pajskal

  • 160 g smör
  • 5 dl vetemjöl
  • g salt efter smak

Tacofärs

  • 350 g svenskodlad färs
  • 350 g nötfärs
  • 1 dl rapsolja
  • 85 g gul lök, hackad
  • 45 g tomatpuré
  • 50 g tacokrydda
  • 5 dl grönsaksfond
  • 700 kg krossade tomater
  • 3.5 l vatten
  • g salt efter smak

Topping

  • 50 l creme fraiche
  • 85 g gul lök, skivad i ringar
  • 160 g tomat, skivad
  • 160 kg ost, riven

Gör så här

  • Förberedelser

    1. Sätt ugnen på 200℃ varmluft.
  • Pajskal

    1. Knåda ihop smör och vetemjöl i en bunke och smaka av med salt.
    2. Tryck ut denna i en form så att den täcker botten och kanter, sätt in i ugnen på 200 grader i ca 10 min.
  • Tacofärs

    1. Häll upp färsen på en plåt och ringla över rapsolja, rosta sedan denna på 200 grader i ca 10 minuter. Den ska få en gyllenbrun färg och en nötig doft.
    2. Stek gul lök i rapsolja i en kastrull tills genomskinlig, tillsätt nötfärsen och tomatpuré och låt detta få lite färg. Alt stek gul lök, rosta nötfärs och tomatpué i ugnen.
    3. Nu ska även svenskodlade färsen ner och blandas med i kastrullen tillsätt sedan tacokrydda, grönsaksfond, krossade tomater och vatten.
    4. Låt detta gå ihop sig och smaka av med salt.
  • Montering

    1. Häll ner färsen i pajskalet och bred över hela pajen crème fraiche, toppa detta med skivad lök, ost och till sist skrivad tomat.
    2. Nu ska pajen in i ugnen igen på 200℃ tills osten smält och den fått en fin färg.

Kommentar från författaren

Servera med en härlig sallad och kanske en klick creme fraiche.

Näringsberäkning
  • Energi: 320 625.61 kJ
  • Kolhydrater: 2 816.26 g
  • Protein: 4 441.4 g
  • Fett: 5 059.14 g
Visa fullständig lista

Dietanpassningar

Innehåller Bönor, Gluten, Laktos, Lupin, Mjölkprotein, Spannmål och Ärtor


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Näringsberäkning

  • Energimängd
    kJ
    320 625.61 kJ
    kcal
    31 950.75 kcal
  • Energiinnehåll
    Kolhydrater
    2 816.26 g
    Protein
    4 441.4 g
    Fett
    5 059.14 g
    Mättat fett
    3 183.4 g
    Enkelomättat fett
    1 201.14 g
    Fleromättat fett
    174.48 g
    Fibrer
    863.47 g
    Salt
    263.72 g
    Sockerarter
    2 725.95 g
    Järn
    440.5 mg
    Folat
    22 982.07 µg
  • Vitaminer
    B12
    303.95 µg
    C-vitamin
    10 511.11 mg
    D-vitamin
    44.59 µg
  • Omega 3
    EPA
    0 g
    DHA
    0 g

Receptkommentarer

Inga kommentarer