Tacopaj på svenskodlad vegofärs

En enkel och supergod tacopaj på vår svenskodlade färs.

Lovisa Slade
Brand Ambassador, Svenska Färsodlarna
Tillagningstid: 1 tim
  • Hemtjänst , 
  • Äldreboende , 
  • Sjukhus (A-kost) , 
  • Gymnasieskola , 
  • Förskola , 
  • Grundskola , 
  • Huvudrätt , 
  • Lunch , 
  • Middag , 
  • Lakto-ovo
  • Allergener: 
  • Bönor , 
  • Gluten , 
  • Laktos , 
  • Lupin , 
  • Mjölkprotein , 
  • Spannmål , 
  • Ärtor

Ingredienser

portioner

Pajskal

  • 160 g smör
  • 5 dl vetemjöl
  • salt

Tacofärs

  • 700 g svenskodlad färs
  • 1 dl rapsolja
  • 85 g gul lök, hackad
  • 45 g tomatpuré
  • 50 g tacokrydda
  • 31/3 msk grönsaksfond
  • 700 g krossade tomater
  • 31/2 dl vatten
  • salt efter smak

Topping

  • 500 g creme fraiche
  • 85 g gul lök, skivad i ringar
  • 160 g tomater, skivad
  • 160 g ost, riven

Gör så här

  • Förberedelser

    1. Sätt ugnen på 200℃ varmluft.
  • Pajskal

    1. Knåda ihop smör och vetemjöl i en bunke och smaka av med salt.
    2. Tryck ut i en form så att den täcker botten och kanter, sätt in i ugnen på 200 grader i ca 10 min.
  • Tacofärs

    1. Häll upp färsen på en plåt och ringla över rapsolja. Rosta sedan på 200 grader i ca 10 minuter. Den ska få en gyllenbrun färg och en nötig doft.
    2. Stek gul lök i rapsolja i en kastrull tills genomskinlig, tillsätt tomatpuré och låt denna få lite färg. Alt stek gul löken och rosta tomatpurén i ugnen.
    3. Nu ska färsen ner och blandas med löken och tomatpurén i kastrullen. Tillsätt sedan tacokrydda, grönsaksfond, krossade tomater och vatten.
    4. Låt detta gå ihop sig och smaka av med salt.
  • Montering

    1. Häll ner färsen i pajskalet och bred över crème fraiche. Toppa med skivad lök, ost och till sist skivad tomat.
    2. Gräädda pajen på 200 graden tills osten smält och den fått en fin färg.

Kommentar från författaren

Servera med en härlig sallad och kanske en klick creme fraiche.

Näringsberäkning

Det saknas värden för flera ingredienser

  • Energi: 2 328.06 kJ
  • Kolhydrater: 32.11 g
  • Protein: 8.95 g
  • Fett: 43.25 g
Visa fullständig lista

Dietanpassningar

Innehåller Bönor, Gluten, Laktos, Lupin, Mjölkprotein, Spannmål och Ärtor


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Näringsberäkning

Det saknas värden för flera ingredienser

  • Energimängd
    kJ
    2 328.06 kJ
    kcal
    511.7 kcal
  • Energiinnehåll
    Kolhydrater
    32.11 g
    Protein
    8.95 g
    Fett
    43.25 g
    Mättat fett
    22.76 g
    Enkelomättat fett
    13.46 g
    Fleromättat fett
    3.68 g
    Fibrer
    3.33 g
    Salt
    1.54 g
    Sockerarter
    7.56 g
    Järn
    1.39 mg
    Folat
    45.1 µg
  • Vitaminer
    B12
    0.4 µg
    C-vitamin
    17.56 mg
    D-vitamin
    0.23 µg
  • Omega 3
    EPA
    0 g
    DHA
    0 g

Receptkommentarer

Inga kommentarer