Vegansk Tacopaj på svenskodlad vegofärs

En enkel och supergod tacopaj på vår svenskodlade färs.

Lovisa Slade
Brand Ambassador, Svenska Färsodlarna
Tillagningstid: 1 tim
  • Förskola , 
  • Grundskola , 
  • Gymnasieskola , 
  • Sjukhus (A-kost) , 
  • Äldreboende , 
  • Hemtjänst , 
  • Lunch , 
  • Middag , 
  • Huvudrätt , 
  • Vegetarisk , 
  • Vegansk
  • Allergener: 
  • Bönor , 
  • Gluten , 
  • Laktos , 
  • Lupin , 
  • Mjölkprotein , 
  • Spannmål , 
  • Ärtor

Det här receptet är en remix av:

Tacopaj på svenskodlad vegofärs

Ingredienser

portioner

Pajskal

  • 160 g veganskt margarin
  • 5 dl vetemjöl
  • g salt

Tacofärs

  • 700 g svenskodlad färs
  • 1 dl rapsolja
  • 85 g gul lök, hackad
  • 45 g tomatpuré
  • 50 g tacokrydda
  • 31/3 msk grönsaksfond
  • 700 kg krossade tomater
  • 31/2 dl vatten
  • g salt efter smak

Topping

  • 500 g vegansk cream cheese
  • 85 g gul lök, skivad i ringar
  • 160 g tomater, skivad
  • 160 g vegansk ost, riven, går att välja bort

Gör så här

  • Förberedelser

    1. Sätt ugnen på 200℃ varmluft.
  • Pajskal

    1. Knåda ihop smör och vetemjöl i en bunke och smaka av med salt.
    2. Tryck ut i en form så att den täcker botten och kanter, sätt in i ugnen på 200 grader i ca 10 min.
  • Tacofärs

    1. Häll upp färsen på en plåt och ringla över rapsolja. Rosta sedan på 200 grader i ca 10 minuter. Den ska få en gyllenbrun färg och en nötig doft.
    2. Stek gul lök i rapsolja i en kastrull tills genomskinlig, tillsätt tomatpuré och låt denna få lite färg. Alt stek gul löken och rosta tomatpurén i ugnen.
    3. Nu ska färsen ner och blandas med löken och tomatpurén i kastrullen. Tillsätt sedan tacokrydda, grönsaksfond, krossade tomater och vatten.
    4. Låt detta gå ihop sig och smaka av med salt.
  • Montering

    1. Häll ner färsen i pajskalet och bred över cream cheesen. Toppa med skivad lök, vegansk ost och till sist skivad tomat.
    2. Grädda pajen på 200 grader tills osten smält och den fått en fin färg.

Kommentar från författaren

Servera med en härlig sallad.

Näringsberäkning
  • Energi: 66 921.92 kJ
  • Kolhydrater: 2 618.73 g
  • Protein: 577.11 g
  • Fett: 151.95 g
Visa fullständig lista

Dietanpassningar

Innehåller Bönor, Gluten, Laktos, Lupin, Mjölkprotein, Spannmål och Ärtor


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Näringsberäkning

  • Energimängd
    kJ
    66 921.92 kJ
    kcal
    15 668.16 kcal
  • Energiinnehåll
    Kolhydrater
    2 618.73 g
    Protein
    577.11 g
    Fett
    151.95 g
    Mättat fett
    30.15 g
    Enkelomättat fett
    20.16 g
    Fleromättat fett
    72.89 g
    Fibrer
    863.47 g
    Salt
    29.4 g
    Sockerarter
    2 559.37 g
    Järn
    399.94 mg
    Folat
    19 703.97 µg
  • Vitaminer
    B12
    0.32 µg
    C-vitamin
    10 507.06 mg
    D-vitamin
    0 µg
  • Omega 3
    EPA
    0 g
    DHA
    0 g

Receptkommentarer

Inga kommentarer