50/50 Chiligryta
Här har vi ett recept på en härligt mustig chligryta som passar perfekt under de kalla månaderna.
Tillagningstid:
30 min
Förberedelsetid:
15 min
- Allergener:
- Bönor ,
- Gluten ,
- Lupin ,
- Ärtor
Det här receptet är en remix av:
Ingredienser
portioner
- 400 g svenskodlad färs
- 400 g nötfärs
- 11/4 dl rapsolja
- 170 g gul lök, hackad
- 20 g vitlök, pressad
- 45 g tomatpuré
- 56 g tacokrydda
- 20 g svampbuljong
- 7 dl ljus öl
- 800 g krossade tomater
- l vatten
- g salt och peppar efter smak
Gör så här
- Häll upp färsen på en plåt och ringla över rapsolja, rosta sedan denna på 200 grader i ca 10 minuter. Den ska få en gyllenbrun färg och en nötig doft.
- Stek gul lök och nötfärs i rapsolja i en kastrull tills nötfärsen fått fin färg och löken är genomskinlig, tillsätt vitlök och tomatpuré och låt denna få lite färg. Alt stek gul löken, nötfärs och rosta tomatpurén i ugnen.
- I kastrullen häll ner svenskodlade färsen och tillsätt tacokrydda samt smula ner svampbuljong. Rör sedan runt detta i färsen tills det är jämnt fördelat.
- Häll i ölet och krossade tomater. Höj värmen något och låt puttra under omrörning till önskad konsistens. Justera eventuellt med mer vatten.
- Smaka slutligen av med salt och svartpeppar.
Kommentar från författaren
Toppa gärna med en klick creme fraiche och lite färsk koriander!
- Receptets hållbarhetsscore
-
- Näringsberäkning
- Energi: 1 023.53 kJ
- Kolhydrater: 12.52 g
- Protein: 9.74 g
- Fett: 15.95 g
- Visa fullständig lista
Dietanpassningar
Innehåller Bönor, Gluten, Lupin och Ärtor
Utan Gluten: Går att använda glutenfri öl!
Receptkommentarer
Inga kommentarer