Anna Lindelöw Mannheimer

Ordförande, Föreningen Frisk Mat, Stockholm

Hej! Anna heter jag och jag är ordförande i föreningen Frisk Mat. Det känns fantastiskt kul att du läser den här texten för det innebär att du vill vara med och påverka två av vår tids största utmaningar i positiv riktning – den mänskliga och den planetära hälsan. Det är precis med det som motivation som föreningen Frisk Mat startades 2018, och här i communityt vill vi tillhandahålla en plats för alla er som arbetar med offentliga måltider att dela med er av er kunskap till varandra. För tänk om vi kan nå fram till att alla skattefinansierade måltider som serveras i Sverige gynnar den mänskliga såväl som den planetära hälsan! Tillsammans kan vi göra skillnad, och vi hoppas att den här mötesplatsen kommer vara ett verktyg som hjälper dig göra skillnad i din yrkesroll. För det har du verkligen potential att göra.

Om min arbetsplats

Visste du att…
… Varje dag serveras cirka 3 miljoner skattefinansierade måltider i vård, skola, omsorg
… Livsstilsrelaterade sjukdomar ökar kraftigt
… 25% av alla svenskar riskerar att dö i förtid på grund av osunda kostvanor
… Kostnaden för bara råvarorna uppgår till över 9,7 miljarder kronor/år
… En av de viktigaste anledningarna till att vi äter fel idag är okunskap
… Det är mycket stor variation i kvalitén på maten som serveras för våra skattepengar. Med andra ord finns det många goda exempel på bra kost som inte kostar mer pengar – föreningen Frisk Mat arbetar för att göra detta tillgängligt till fler!
Källor: Livsmedelsverket och Folkhälsomyndigheten

Våra matsedlar och menyer

Min storköksverksamhet sträcker sig inte längre än till att jag är mellis-ansvarig på min dotters föräldrakooperativa förskola. Jag är alltså ingen professionell matlagare, utan jag är kommunikatör och använder den kunskapen för att dra mitt strå till stacken i det här otroligt viktiga arbetet.

Länk till min arbetsplats

https://friskmat.se

Publicerade recept

Bilder från verksamheten