Bli företagsvän

Frisk Mat kan driva sin verksamhet tack vare donationer och bidrag, huvudsakligen från företag och stiftelser. Nedan kan du se vilka som just nu stöttar oss finansiellt i vårt arbete.

Stiftelsefinansiär

Jonas and Christina af Jochnick Foundation

Jonas af Jochnick startade stiftelsen 2011 och har sedan start fokuserat på att stötta projekt inom primärt hälsa, utbildning och miljö. Stiftelsen stöttar ett mindre antal projekt parallellt med en ambition om att finnas med och stötta det specifika initiativet under en period snarare än ett enskilt tillfälle, det ger oss möjlighet att följa projekten och dess utveckling över tid.

Företagsvän

Orkla Food Solutions

För hela Orkla står hållbarhet och hälsa i fokus. Det handlar för Orkla Food Solutions om att hjälpa våra kunder, så som exempelvis skolor, äldreomsorgen, hotell och restauranger, att servera så hållbara och hälsosamma måltider som möjligt.

Stiftelsefinansiär

Kavlifonden

Kavlifonden äger och delar ut hela överskottet från Kavli, Planti och flera andra kända och kära varumärken till välgörande ändamål.

FÖRETAGSVÄN

HK Scan

Scan tror på bra mat från svenska gårdar och står för svensk kvalitet i smak, hantverk och djuromsorg. I dag är de ett mångsidigt
livsmedelsföretag med både köttbaserade
och vegetariska produkter i sortimentet.
Kärnan i deras verksamhet är hantverket och kontrollen över hela kedjan – från gård till gaffel.

Företagsvän

Electrolux Professional

Electrolux Professional är världsledande inom köksutrustning för storkök. Tillsammans vill de förbättra matkvaliteten i svenska skolor och inom vård och omsorg genom att visa att det finns bra lösningar för att kunna ge unga och äldre bra, näringsrik mat, i hela Sverige. Electrolux Professional skapar produkter till storkök så som beredning, servering, transport, kyl- och frys, varmkök och disk.

FÖRETAGSVÄN

Martin & Servera

Martin & Servera-gruppen är Sveriges ledande grossist för restauranger och storkök. Vi vill bidra med kunskap, inspiration och matglädje till våra kunder som varje dag skapar goda hållbara måltidsupplevelser till Sveriges alla offentliga matgäster, stora som små.

FÖRETAGSVÄN

Arla Pro

Arla Foods är ett internationellt mejeriföretag och en kooperativ förening som ägs av 9 000 mjölkbönder från Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannien, Belgien, Luxemburg och Nederländerna. Företaget är en av de starkaste aktörerna i den internationella mejerivärlden med ett brett sortiment av mejeriprodukter av högsta kvalitet. Arla är också världens största producent av ekologiska mejeriprodukter.

FÖRETAGSVÄN

ÄTUP

ÄTUP är en ny digital tjänst som ska hjälpa seniorer från undernäring. Trots att vi blir friskare och lever längre är ett av samhällets största hälsoproblem bland seniorer, undernäring. ÄTUP driver en målgruppsanpassad digital utbildningstjänst som ska lära seniorer såväl som anhöriga och vårdpersonal vad man bör äta för ett längre och starkare liv.