Bli företagsvän

Frisk Mat kan driva sin verksamhet tack vare donationer och bidrag, huvudsakligen från företag och stiftelser. Nedan kan du se vilka som just nu stöttar oss finansiellt i vårt arbete.

Stiftelsefinansiär

Jonas and Christina af Jochnick Foundation

Jonas af Jochnick startade stiftelsen 2011 och har sedan start fokuserat på att stötta projekt inom primärt hälsa, utbildning och miljö. Stiftelsen stöttar ett mindre antal projekt parallellt med en ambition om att finnas med och stötta det specifika initiativet under en period snarare än ett enskilt tillfälle, det ger oss möjlighet att följa projekten och dess utveckling över tid.

Företagsvän

Vinnova

Inom ramen för Sveriges innovationsmyndighet Vinnovas satsning ”Ett nytt recept för matsystemet” är vi med i teamet som bygger upp innovationsplattformen PUSH (Platform for User-centric Sustainable Health through food). Vi arbetar utifrån missionen att 2035 ska matsystemet främja friskt liv för alla. För att nå missionen behövs en fundamental förändring i hur vi producerar, distribuerar och konsumerar mat. Detta driver PUSH genom samverkan, främjande av innovativa lösningar och missionsinriktade arbetssätt för snabb transformation.

Stiftelsefinansiär

Kavlifonden

Kavlifonden äger och delar ut hela överskottet från Kavli, Planti och flera andra kända och kära varumärken till välgörande ändamål.

FÖRETAGSVÄN

Martin & Servera

Martin & Servera-gruppen är Sveriges ledande grossist för restauranger och storkök. Vi vill bidra med kunskap, inspiration och matglädje till våra kunder som varje dag skapar goda hållbara måltidsupplevelser till Sveriges alla offentliga matgäster, stora som små.

FÖRETAGSVÄN

UNOX

UNOX är ett internationellt företag som tillverkar professionell utrustning för matlagning, särskilt ugnar. UNOX är känt för sin innovativa teknologi och den höga kvaliteten på sina produkter. De strävar också efter att vara miljövänliga och effektiva i sina produktionsprocesser.

FÖRETAGSVÄN

ÄTUP

ÄTUP är en ny digital tjänst som ska hjälpa seniorer från undernäring. Trots att vi blir friskare och lever längre är ett av samhällets största hälsoproblem bland seniorer, undernäring. ÄTUP driver en målgruppsanpassad digital utbildningstjänst som ska lära seniorer såväl som anhöriga och vårdpersonal vad man bör äta för ett längre och starkare liv.